Ομπάμα: Το Πακιστάν θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του

Την τήρηση των δεσμεύσεων του σχετικά με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την εξάλειψη των κρησφύγετων των τρομοκρατών στο έδαφός του, ζήτησε από το...
1'

Την τήρηση των δεσμεύσεων του σχετικά με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την εξάλειψη των κρησφύγετων των τρομοκρατών στο έδαφός του, ζήτησε από το Πακιστάν ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.


Όπως ανέφερε κατά το χθεσινοβραδινό του διάγγελμα, οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν με την πακιστανική κυβέρνηση προκειμένου να εξαλείψουν «τον καρκίνο του βίαιου εξτρεμισμού».


Όπως τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα, καμία χώρα δεν απειλείται περισσότερο από την παρουσία βίαιων εξτρεμιστών. Αυτός είναι και ο λόγος που οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να ζητούν από το Πακιστάν τη μεγαλύτερη εμπλοκή του στη σταθεροποίηση και την ειρήνευση αυτής της περιοχής που σπαράσσεται από τον πόλεμο, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.


Εξάλλου, όπως επεσήμανε ο Ομπάμα, τα έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοικία στο Πακιστάν όπου σκοτώθηκε ο ηγέτης της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν από αμερικανούς κομάντο, αποδεικνύουν ότι η τρομοκρατική οργάνωση βρίσκεται «υπό μεγάλη πίεση» και ότι δεν «είναι σε θέση να αντικαταστήσει αποτελεσματικά» τα ηγετικά της στελέχη που σκοτώνονται.

Αυτά τα έγγραφα αποδεικνύουν ότι «ο Μπιν Λάντεν ανησυχούσε ότι η αλ Κάιντα δεν είναι ικανή να αντικαταστήσει τα ηγετικά στελέχη που χάνουν τη ζωή τους και για το γεγονός ότι (η οργάνωση) δεν είχε καταφέρει να παρουσιάσει την Αμερική ως ένα έθνος που μάχεται εναντίον του Ισλάμ κι έτσι να κερδίσει ευρεία υποστήριξη», πρόσθεσε ο Ομπάμα.

Η αλ Κάιντα εξακολουθεί να είναι «επικίνδυνη», υπογράμμισε ζητώντας να υπάρχει «εγρήγορση για μελλοντικές επιθέσεις».