«Το Κόσοβο δεν είναι όρος για την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ»

Η αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου δεν θα αποτελέσει όρο για την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ δήλωσε μετά από συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον Επίτροπο...

1'

Η αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου δεν θα αποτελέσει όρο για την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ δήλωσε μετά από συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιο για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε, ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Βουκ Γέρεμιτς .


Ο κ. Γέρεμιτς, διευκρίνισε ότι δεν άκουσε από τον κ. Φούλε ότι η αναγνώριση της μονομερούς ανεξαρτησίας του Κοσόβου θα μπορούσε να είναι όρος για την ένταξη της Σερβίας στην Ένωση.


Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών στη διάρκεια συνέντευξης τύπου επανέλαβε τη θέση ότι η Σερβία δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την ανεξαρτησία του Κοσόβου, σημειώνοντας ότι η θέση της Σερβίας για το θέμα αυτό δεν θα αλλάξει «τις επόμενες μέρες, εβδομάδες, τους επόμενους μήνες, τα επόμενα χρόνια, τους επόμενους αιώνες».


Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας και ο Επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για τη Διεύρυνση εκτίμησαν ότι είναι αναγκαίο με το διάλογο Βελιγραδίου - Πρίστινας να υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα, τα οποία θα καταστήσουν δυνατή τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων στο Κόσοβο.


Σε ερώτηση σχετική με τη θέση του γερμανικού Κοινοβουλίου ότι η Σερβία πρέπει να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου για να γίνει μέλος της ΕΕ, ο κ Φούλε είπε ότι «σέβεται την άποψη των βουλευτών των ευρωπαϊκών χωρών», αλλά τώρα δεν μπορεί να κάνει λόγο για νέες προϋποθέσεις στην ενταξιακή πορεία της Σερβίας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή