ΟΗΕ: 4.000 επιπλέον προσφύγες από τη Συρία θα δεχτεί το Λονδίνο

Η Βρετανία θα δεχτεί 4.000 επιπλέον πρόσφυγες από τη Συρία, ανακοίνωσε πριν από λίγο η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
1'

"Χαιρετίζουμε θερμά την απόφαση να αυξηθεί ο αριθμός των χώρων μετεγκατάστασης για Σύρους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτοί οι χώροι θα είναι κομβικής σημασίας για τις ζωές και το μέλλον 4.000 ανθρώπων", δήλωσε η Μελίσα Φλέμινγκ.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, από τη Λισαβόνα όπου βρίσκεται, ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα υποδεχτεί "χιλιάδες επιπλέον" πρόσφυγες από τη Συρία, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στον ακριβή αριθμό.

Η απόφαση του Κάμερον συνιστά αλλαγή στην πολιτική του έπειτα από τις σφοδρές επικρίσεις που δέχτηκε χθες-- με αφορμή τη δημοσίευση της φωτογραφίας του πτώματος του τρίχρονου Σύρου-- επειδή το Λονδίνο δεν εμπλέκεται ενεργά στις προσπάθειες επίλυσης της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη.

Ωστόσο, οι πρόσφυγες τους οποίους θα υποδεχτεί η Βρετανία θα προέρχονται από τους καταυλισμούς των Ηνωμένων Εθνών στα σύνορα της Συρίας και όχι από το Καλαί ή από άλλες περιοχές που γειτονεύουν με τη χώρα.