Ο οδοντίατρος που σκότωσε τον Σέσιλ επέστρεψε στο ιατρείο του (photos)

Ο Αμερικανός οδοντίατρος Ουόλτερ Πάλμερ, ο κυνηγός τροπαίων που σκότωσε το λιοντάρι Σέσιλ στο εθνικό πάρκο Χουάνγκε της Ζιμπάμπουε, επέστρεψε σήμερα στο ιατρείο του στη Μινεσότα για να ξαναπιάσει δουλειά, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
2'

Χωρίς να πει ούτε λέξη, ο Πάλμερ γύρισε για πρώτη φορά έπειτα από έξι εβδομάδες στο ιατρείο που διατηρεί στο Μπλούμινγκτον, κοντά στη Μινεάπολη. Ο 55χρονος οδοντίατρος στάθμευσε το αυτοκίνητό του σε ένα γκαράζ απέναντι από το γραφείο του και, ακολουθούμενος από πολλούς δημοσιογράφους και ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων, διέσχισε τον δρόμο για να μπει στο κτίριο.

Αστυνομικές δυνάμεις είχαν πάρει θέση στην περιοχή από το πρωί, την ώρα της άφιξης των πρώτων εργαζομένων στο ιατρείο. Ο Πάλμερ είχε κλείσει το ιατρείο στα τέλη Ιουλίου, μετά τις κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν εναντίον του όταν αποκαλύφθηκε ότι ήταν αυτός ο κυνηγός που σκότωσε τον Σέσιλ. Το ιατρείο επαναλειτούργησε στα μέσα Αυγούστου, χωρίς όμως την παρουσία του ιδιοκτήτη του.

Βάζοντας τέλος στην πολυήμερη σιωπή του, μετά τον σάλο που προκάλεσε διεθνώς ο θάνατος του Σέσιλ, τον περασμένο Ιούλιο, ο πλούσιος κυνηγός τροπαίων υποστήριξε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα StarTribune ότι το σαφάρι στο οποίο συμμετείχε δεν ήταν παράνομο και ότι αγνοούσε ότι το λιοντάρι ήταν ένα σύμβολο για τη Ζιμπάμπουε.

Ο Πάλμερ τόνισε ότι όλη αυτή η ιστορία ήταν δύσκολη για τη σύζυγό του και την κόρη του οι οποίες δέχτηκαν απειλές στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Σημείωσε επίσης ότι ανησυχεί για τις συνέπειες που μπορεί να έχει στους υπαλλήλους του.

"Πρέπει να ξαναβρώ την ομάδα μου και τους ασθενείς μου. Θέλουν να επιστρέψω. Για αυτό επιστρέφω", είπε.

Στις αρχές Αυγούστου οι αρχές της Ζιμπάμπουε ζήτησαν την έκδοση του οδοντίατρου από τις ΗΠΑ ώστε "να δικαστεί για τα αδικήματα που τέλεσε", όπως είπε η υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας, η Όπα Μουτσινγκούρι.

Ο Σέσιλ, που ήταν το κυρίαρχο αρσενικό του πάρκου και ένα από τα σπάνια λιοντάρια με μαύρη χαίτη, αποτελούσε αντικείμενο μελέτης από το βρετανικό πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στο πλαίσιο μιας έρευνας που διεξάγει το πανεπιστήμιο για το προσδόκιμο ζωής των λιονταριών.

Σχετικές ειδήσεις