Την έκλεισαν σε φρενοκομείο επειδή δεν πίστευαν ότι το αυτοκίνητο ήταν δικό της
Η Kamilah Brock, που εργάζεται σε τράπεζα, είπε ότι η αστυνομία την προσέγγισε αρχικά ενώ περίμενε σταματημένη με το πολυτελές αυτοκίνητό της σε ένα κόκκινο φανάρι στο Χάρλεμ. Όπως λέει, οι αστυνομικοί τη ρώτησαν γιατί δεν είχε τα χέρια της στο τιμόνι και όταν εκείνη τους απάντησε ότι βρισκόταν σε φανάρι, άρα δεν χρειαζόταν, της ζήτησαν να βγει από το όχημα.
Στη συνέχεια, η Brock συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης, όπου παρέμεινε αρκετές ώρες υπό κράτηση, χωρίς ωστόσο να της απαγγελθούν κατηγορίες. Μετά από αρκετή αναμονή, η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη, με την οδηγία να επιστρέψει την επόμενη μέρα για να παραλάβει το αυτοκίνητό της.
Ωστόσο, αυτό στάθηκε αδύνατον αφού όταν γύρισε στο τμήμα μετά από ένα 24ωρο κανείς δεν πίστευε ότι το πανάκριβο Ι.Χ. ήταν δικό της.
«Από τη στιγμή που είπα ότι το αμάξι μου άνηκε, με αντιμετώπισαν σαν ψεύτρα», είπε η Brock σε έναν τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, εξηγώντας ότι όταν η συζήτηση κατέληξε σε αδιέξοδο, οι αστυνομικοί της φόρεσαν χειροπέδες και κάλεσαν ένα ασθενοφόρο να την παραλάβει, με το πρόσχημα ότι θα τη μετέφερε στο αμάξι της.
Το ασθενοφόρο, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά της, την μετέφερε στην ψυχιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου του Χάρλεμ, όπου της χορηγήθηκε με τη βία λίθιο και της έκαναν ένεση με ισχυρά ηρεμιστικά.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο της άτυχης γυναίκας, το προσωπικό του νοσοκομείου την κράτησε έγκλειστη επί οκτώ ολόκληρες ημέρες, προσπαθώντας επανειλημμένα να την πείσει να παραδεχτεί ότι το αυτοκίνητο δεν της άνηκε και δεν εργαζόταν σε τράπεζα, παρά τις διαβεβαιώσεις τις ότι έλεγε την αλήθεια.
Η 32χρονη δήλωσε ότι το χρώμα του δέρματός της έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αντίδραση της αστυνομίας.