Παλαιστίνιος νεκρός από ισραηλινά πυρά έπειτα από επίθεση εις βάρος αστυνομικού

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η αιματοχυσία στο Ισραήλ, καθώς τη Δευτέρα (12/10), ένας ακόμη Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του, όταν αποπειράθηκε να επιτεθεί με μαχαίρι εις βάρος αστυνομικού και δέχθηκε τα πυρά από συναδέλφους του υποψήφιου θύματός του.
1'

Όπως υποστηρίζουν οι Αρχές, ο Παλαιστίνιος φερόταν περίεργα και όταν του ζητήθηκε να βγάλει τα χέρια από τις τσέπες του, επιτέθηκε σε έναν εκ των αστυνομικών και προσπάθησε να τον μαχαιρώσει στο στήθος χωρίς αποτέλεσμα, πριν τελικά δεχθεί τα πυρά των υπολοίπων και πέσει νεκρός. Το περιστατικό σημειώθηκε στην Παλιά Πόλη στην Ιερουσαλήμ.

Στο μεταξύ, η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι προειδοποίησε με ανάρτησή της στο Twitter, κατά οποιονδήποτε "δυσανάλογων" αντιποίνων στη Μέση Ανατολή, σε ξεχωριστές τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε αργά χθες το βράδυ με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

«Μόλις μίλησα με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου και τον πρόεδρο Αμπάς για το θέμα της κλιμάκωσης της βίας», σημειώνει στο μήνυμά της.

«Θα πρέπει να τερματιστούν οι πράξεις τρομοκρατίας και να αποφευχθούν οι δυσανάλογες αντιδράσεις», πρόσθεσε ενόψει της σημερινής συνόδου των 28 υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Σχετικές ειδήσεις