Νέες συλλήψεις γυναικών οδηγών στη Σαουδική Αραβία

Πέντε γυναίκες συνέλαβε η αστυνομία της Σαουδικής Αραβίας, επειδή oδηγούσαν, αψηφώντας την απαγόρευση που ισχύει στο βασίλειο...
1'

Πέντε γυναίκες συνέλαβε η αστυνομία της Σαουδικής Αραβίας, επειδή oδηγούσαν, αψηφώντας την απαγόρευση που ισχύει στο βασίλειο.

Την καταγγελία έκανε η ακτιβίστρια Ιμάν αλ Ναφτζάν: «Όλες οι περιπτώσεις ήταν στην Τζέντα και εκπλαγήκαμε πράγματι που το ακούσαμε αυτό επειδή δεν συνέβαινε πριν», δήλωσε.

Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι συνέλαβε μόνο μία γυναίκα που οδηγούσε μαζί με τον αδελφό της στο λιμάνι της Ερυθράς Θάλασσας.

Η Σαουδική Αραβία δεν εκδίδει άδειες οδήγησης για τις γυναίκες, απαγορεύοντάς τους στην πράξη την οδήγηση, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει σχετικός νόμος. Τον προηγούμενο μήνα ωστόσο οι αρχές επέτρεψαν σε δεκάδες γυναίκες να οδηγήσουν. Αυτές οδήγησαν αψηφώντας την απαγόρευση, ανταποκρινόμενες σε σχετικό κάλεσμα οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων των "Women2Drive" και "Women's Right to Drive in KSA". Πολλές γυναίκες ανέβασαν επίσης στο Διαδίκτυο βίντεο που τις έδειχναν να οδηγούν.