Νεκρός ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη, σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ

Mετά από αμερικανική αεροπορική επιδρομή στη Λιβύη σκοτώθηκε ο ηγέτης του λιβυκού βραχίονα του Ισλαμικού Κράτους, Abu Nabil, (Wissam Najm Abd Zayd al Zubaydi), ανακοίνωσε το Σάββατο το Πεντάγωνο.
1'

Η επιχείρηση είχε αποφασιστεί και εγκριθεί πριν τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι που άφησαν πίσω τους βαθια πληγωμένη την παγκόσμια κοινότητα για τον νέο αιφνιδιασμό των τρομοκρατών με στόχο αθώους πολίτες.

Σε δήλωσή του, ο γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου Peter Cook, δήλωσε ότι η "απόφαση έχει εγκριθεί και άρχισαν πριν από την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι."

Ο θάνατος του Ναμπίλ θα πλήξει την αποτελεσματικότητα όλων των επιχειρήσεων του Ισλαμικού Κράτος στην περιοχή το σχόλιο του Cook που προσδιόρισε την εκπαίδευση νέων μελών, το στήσιμο βάσεων και τον σχεδιασμό επιθέσεων

Ο Άμπου Νάμπιλ ή Ουίσαμ Νατζμ Αμπντ Ζαΐντ αλ Ζουμπάιντι, υπήρξε στέλεχος της Αλ Κάιντα και ήταν "ο ανώτατος αξιωματούχος του ΙΚ στη Λιβύη", πρόσθεσε ο Κουκ.

Ενδέχεται μάλιστα να ήταν αυτός που μιλούσε σε ένα βίντεο, τον Φεβρουάριο του 2015, με το οποίο το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για τις εκτελέσεις χριστιανών Κοπτών στη Λιβύη.

Η Λιβύη έχει βυθιστεί στο χάος μετά την ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι, το 2011. Δύο αντίπαλες κυβερνήσεις και δύο κοινοβούλια ανταγωνίζονται για την εξουσία ενώ στη χώρα έκανε την εμφάνισή του και το ΙΚ που δρα κυρίως στη Σύρτη, μεταξύ Τρίπολης και Βεγγάζης.

Σχετικές ειδήσεις