Έπινε μπίρες ο τζιχαντιστής, ενώ στο Παρίσι μέτραγαν νεκρούς

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, λίγες ώρες μετά το αιματοκύλισμα κυκλοφορούσε ελεύθερος στο Παρίσι.
Έπινε μπίρες ο τζιχαντιστής, ενώ στο Παρίσι μέτραγαν νεκρούς
1'

Σύμφωνα όμως με τη μαρτυρία μιας γυναίκας στο Sky News, της Amel Alla ο Αμπαούντ λίγες μέρες μετά το μακελειό, κυκλοφορούσε στους δρόμους της πόλης πίνοντας μπύρες και καπνίζοντας χασίς.

Ο 27χρονος Βέλγος τζιχαντιστής ο οποιος σκοτώθηκε κατά την έφοδο της αστυνομίας σε σπίτι στο Σεν Ντενί, έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας στο σταθμό του Μετρό Croix de Chavaux, στο προάστιο Μοντρέιγ, στις 22:00 το βράδυ της Παρασκευής, την ώρα δηλαδή που ήταν σε πλήρη εξέλιξη η ομηρία στο Μπατακλάν και είχαν ήδη γίνει οι επιθέσεις στο Stade de France και τα σημεία κοντά στην Place de la Republic.

Σύμφωνα με το BFMTV, ο σταθμός στον οποίο τον κατέγραψαν οι κάμερες βρίσκεται μόλις 250 μέτρα από το σημείο όπου το πρωί του Σαββάτου (14/11) η αστυνομία βρήκε εγκαταλελειμμένο το μαύρο Seat Leon το οποίο φέρονται να χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Οι γαλλικές Αρχές πίστευαν ότι ο Αμπαούντ βρισκόταν στη Συρία. Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζενέβ σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις και να ηρεμήσει την κοινή γνώμη δήλωσε πως μόνο 3 μέρες μετά το μακελειό ενημερώθηκαν οι γαλλικές αρχές πως ο 27χρονος δεν ήταν στη Συρία.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή