Προκαλούν τα Σκόπια: O Πόποσκι ρίχνει το «μπαλάκι» στην Ελλάδα!

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νίκολα Πόποσκι επιμένει στον φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα και προτρέπει τους οικονομικούς μετανάστες να ζητούν άσυλο από την χώρα μας!
Προκαλούν τα Σκόπια: O Πόποσκι ρίχνει το «μπαλάκι» στην Ελλάδα!
2'

Το θέμα με την προσφυγική και μεταναστευτική ροή κινείται σε «τεντωμένο σκοινί».

Ο Νίκολα Πόποσκι ισχυρίζεται στην συνέντευξή του πως για τον φράχτη στα σύνορα, ευθύνεται η απόφαση ευρωπαϊκών κρατών να μην αποδέχονται οικονομικούς μετανάστες. Υποστήριξε δε πως υπάρχουν σκέψεις, το μήκος του υπό κατασκευή φράχτη (έχει οριστεί για τα 6 χλμ.,) να επεκταθεί ακόμη κατά 15 χλμ!

Όταν ρωτήθηκε γιατί τα Σκόπια δεν επιτρέπουν για παράδειγμα σε Πακιστανούς να κάνουν αίτηση για άσυλο στη χώρα και τους εμποδίζουν στα σύνορα, ο Πόποσκι απάντησε: «Γιατί δεν το κάνουν στην Ελλάδα; Όποιος θέλει να διαφύγει από τον πόλεμο, μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα που είναι κράτος - μέλος της ΕΕ και είναι χώρα ασφαλής».

Για το λόγο που τα Σκόπια ζητούν την ανάπτυξη της Frontex στα σύνορα με την Ελλάδα, ο Πόποσκι ανέφερε με νόημα πως η περιοχή αυτή είναι η μοναδική συνοριακή γραμμή της ζώνης Σένγκεν που δεν προστατεύεται από την Frontex.

Επέρριψε, μάλιστα, ευθύνες και στην ελληνική πλευρά:

«Γεγονότα όπως αυτά που συνέβησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν περίπου χίλιοι μετανάστες άρχισαν να πετούν πέτρες στη συνοριακή αστυνομία της Μακεδονίας, θα μπορούσαν να αποφευχθούν, εάν η Frontex έδινε δυναμικά το “παρών”. Τι έκαναν οι ελληνικές αρχές για να αποτρέψουν την επίθεση από το έδαφός τους σε γείτονα χώρα; Και τι άτομα είναι αυτά που ρίχνουν πέτρες στην αστυνομία για να τους επιτραπεί δια της βίας η είσοδος; Αυτό είναι απαράδεκτο. Η παρουσία της Frontex θα ενίσχυε τη συνεργασία Ελλάδας και Μακεδονίας. Στην Ελλάδα θα μπορούσε να γίνεται ο έλεγχος ώστε η είσοδος να επιτρέπεται μόνο σε εκείνα τα άτομα που έχουν δικαίωμα να ζητήσουν άσυλο στην ΕΕ», δήλωσε ο Πόποσκι.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή