Νέα κόντρα Ρωσίας – Η.Π.Α.

Επίθεση στις Η.Π.Α έκανε η Ρωσία, με αφορμή καταγγελίες για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από αμερικανούς στρατιώτες σε εμπόλεμες ζώνες...
1'

Επίθεση στις Η.Π.Α έκανε για μια ακόμη φορά η Ρωσία, με αφορμή τις καταγγελίες για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από αμερικανούς στρατιώτες σε εμπόλεμες ζώνες…

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, τόνισε πως υπάρχουν πολύ σοβαρές καταγγελίες από ακτιβιστές για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τους στρατιώτες των Η.Π.Α.

Ο Κονσταντίν Ντολγκόφ, τόνισε: «Καλούμε την αμερικανική πλευρά να δώσει περισσότερη προσοχή στο θέμα αυτό δεδομένου ότι ο πρόεδρος Ομπάμα έχει διαβεβαιώσει επανειλημμένα ότι προτίθεται να ασχοληθεί με τις παραβιάσεις που διεπράχθησαν την περίοδο της προεδρίας του Τζορτζ Ου. Μπους υπό το πρόσχημα του πολέμου κατά της τρομοκρατίας».

Αφορμή για τα σχόλια του Ντολγκόφ αποτέλεσε η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να «κλείσουν» περίπου 100 υποθέσεις που αφορούσαν τη κακοδιαχείρηση κρατουμένων από πράκτορες της CIA.