Στο Πακιστάν φυλακισμένη η οικογένεια του Μπιν Λάντεν

Δεκαέξι άνθρωποι, ανάμεσά τους οι τρεις χήρες και τα παιδιά του Οσάμα μπιν Λάντεν, κρατούνται από τις πακιστανικές δυνάμεις ασφαλείας μετά την αμερικανική...
1'

Δεκαέξι άνθρωποι, ανάμεσά τους οι τρεις χήρες και τα παιδιά του Οσάμα μπιν Λάντεν, κρατούνται από τις πακιστανικές δυνάμεις ασφαλείας μετά την αμερικανική επιχείρηση στις 2 Μαΐου που κατέληξε στο θάνατο του μπιν Λάντεν, στο Αμποταμπάντ του βορειοδυτικού Πακιστάν.

Σύμφωνα με Πακιστανούς αξιωματούχους, οι τρεις γυναίκες, μια από την Υεμένη και δύο από τη Σαουδική Αραβία είχε ανακοινωθεί ότι θα επέστρεφαν στις πατρίδες τους σύντομα. Ωστόσο, με ανακοίνωση του υπουργείο Εσωτερικών και της Υπηρεσίας Πληροφοριών, έγινε γνωστό ότι η αναχώρησή τους από το Πακιστάν αναβάλλεται έως ότου λάβουν άδεια από την επιτροπή που έχει αναλάβει την έρευνα για το θάνατο του αρχηγού της αλ Κάιντα., η οποία θα συνεδριάσει εκ νέου την επόμενη βδομάδα.

Η κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ αποφάσισε την σύσταση της επιτροπής αυτής, με επικεφαλής έναν ανώτατο δικαστή, τον περασμένο μήνα μετά την έντονη κατακραυγή της κοινής γνώμης για την αμερικανική επιχείρηση στο Αμποταμπάντ την οποία οι περισσότεροι Πακιστανοί θεωρούν ως πλήγμα στην κυριαρχία τους.

Ο πανίσχυρος στρατός του Πακιστάν και η ISI δέχονται επίσης έντονη κριτική και πίεση για να εξηγήσουν πως ο ηγέτης της αλ Κάιντα κατάφερε να ζει επί χρόνια στο Πακιστάν, χωρίς να έχει γίνει, όπως φαίνεται, αντιληπτός.