Ευθύνες στο Πακιστάν για το φόνο δημοσιογράφου

«Δεν είδα κάποιον να διαψεύδει την πληροφορία ότι η κυβέρνηση γνώριζε», δήλωσε ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, Ναύαρχος Μάικ Μάλεν...
1'

«Δεν είδα κάποιον να διαψεύδει την πληροφορία ότι η κυβέρνηση γνώριζε», δήλωσε ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, Ναύαρχος Μάικ Μάλεν, αναφερόμενος σε δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times σύμφωνα με το οποίο η δολοφονία του δημοσιογράφου Σαλήμ Σαχζάντ διατάχθηκε από την πανίσχυρη υπηρεσία πληροφοριών του Πακιστάν (ISΙ).


Η κυβέρνηση του Πακιστάν αποκάλεσε τη δήλωση του Ναυάρχου «εξαιρετικά ανεύθυνη», ενώ η ISI αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη.


Ο 40χρονος Σαγέντ Σαλίμ Σαχζάντ, ο οποίος εργαζόταν για την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Asia Times του Χονγκ Κονγκ, ήταν ο συντάκτης άρθρων για τις φερόμενες σχέσεις ανάμεσα στην Αλ-Κάιντα και τον πακιστανικό στρατό. Εξαφανίστηκε στα τέλη Μαΐου στο Ισλαμαμπάντ και το πτώμα του, το οποίο σύμφωνα με την αστυνομία έφερε σημάδια βασανισμού, βρέθηκε στη συνέχεια 150 χλμ. νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας.


Οι δηλώσεις αυτές του ναυάρχου Μάλεν αναμένεται να προκαλέσουν νέα ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Πακιστάν, οι οποίες έχουν ψυχρανθεί μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Αλ-Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν από αμερικανικές δυνάμεις στο Πακιστάν, τον Μάιο.


Το Ισλαμαμπάντ συγκρότησε τον περασμένο μήνα επιτροπή για να ερευνήσει τις συνθήκες θανάτου του πακιστανού δημοσιογράφου.