Η Μέρκελ ανακτά έδαφος, χάνουν οι Σοσιαλδημοκράτες και η Αριστερά

Άνοδο, αν και μικρή, παρουσιάζουν τα ποσοστά της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) στη Γερμανία, σε νέα δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa για λογαριασμό της εφημερίδας Bild.

Η Μέρκελ ανακτά έδαφος, χάνουν οι Σοσιαλδημοκράτες και η Αριστερά
1'

Την ίδια ώρα, καταγράφεται αντίστοιχη πτώση των Σοσιαλδημοκρατών (SPD).

Πιο συγκεκριμένα, Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές κερδίζουν μισή μονάδα από το τέλος του προηγούμενου έτους και φθάνουν στο 36%, όσο ακριβώς χάνει η SPD, η οποία περιορίζεται στο 22,5%. Κατά μισή μονάδα βελτιώνεται η δημοσκοπική εικόνα των Πρασίνων που βρίσκονται στο 10%, ενώ από μία μονάδα χάνουν η Αριστερά (10%) και οι Φιλελεύθεροι (FDP), οι οποίοι, με 5% βρίσκονται στο όριο εισόδου στη Βουλή. Τη σταθεροποίησή της στο πολιτικό σκηνικό της χώρας επιτυγχάνει η ευρωσκεπτικιστική και ξενοφοβική Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), η οποία παραμένει στο 9,5%.

Η Άνγκελα Μέρκελ είχε αρχίσει να χάνει σε δημοφιλία, με τα ποσοστά της CDU/CSU να καταγράφουν πτωτική τάση, λόγω της αύξησης των προσφυγικών ροών προς της Γερμανία και της πολιτικής εισδοχής που εφαρμόζει η καγκελάριος, η οποία δέχεται κριτική από πιο συντηρητικά τμήματα. Τώρα, φαίνεται πως το κλίμα ισορροπεί και τη φθορά παίρνουν περισσότερο οι κυβερνητικοί εταίροι, οι Σοσιαλδημοκράτες.

Στην ίδια δημοσκόπηση, πάντως, το 18,5% των ψηφοφόρων δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να ψηφίσει στις επόμενες εκλογές, ενώ από εκείνους οι οποίοι δηλώνουν σίγουροι ή σχεδόν σίγουροι ότι θα προσέλθουν στην κάλπη, το 23% δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή