Τουρκία: Τέλος στο μποϊκοτάζ της βουλής από το CHP

Θα ορκιστούν οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, δηλαδή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος...

1'

Θα ορκιστούν οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, δηλαδή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), καθώς θα σταματήσουν να μποϊκοτάρουν το τουρκικό κοινοβούλιο.

Η ανακοίνωση έγινε αφού πριν είχε επιτευχθεί συμφωνία με το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) σχετικά με τους εκλεγμένους βουλευτές του CHP από τους οποίους στερήθηκαν οι βουλευτικές έδρες, όπως μετέδωσαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν αρνηθεί να ορκιστούν να ορκιστεί στην εναρκτήρια συνεδρίαση της τουρκικής βουλής στις 28 Ιουνίου, καθώς δύο από τους εκλεγμένους βουλευτές του παραμένουν προφυλακισμένοι χωρίς να έχουν καταδικαστεί. Αμφότεροι είναι ύποπτοι στην επεκτεινόμενη έρευνα για αντικυβερνητικές συνομωσίες.

Στην τουρκική βουλή κατέχει τις 135 από τις συνολικά 550 έδρες.

Παρά το γεγονός ότι το κυβερνών κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κέρδισε μια πολύ ισχυρή πλειοψηφία στις εκλογές της 12ης Ιουνίου, χρειάζεται τη συνεργασία της αντιπολίτευσης, ώστε να εγκριθεί ένα νέο σύνταγμα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή