Νορβηγία: Δίωξη κατά του μουλά Κρεκάρ

Ο εισαγγελικές αρχές της Νορβηγίας άσκησαν ποινική δίωξη σε βάρος του...

1'

Ο εισαγγελικές αρχές της Νορβηγίας άσκησαν ποινική δίωξη σε βάρος του μουλά Κρεκάρ, του ιδρυτή της ισλαμικής οργάνωσης των Κούρδων του Ιράκ Ανσάρ αλ-Ισλάμ.

Όπως ανακοίνωσε η εισαγγελέας Μαρίτ Μπάκεβικ η δίωξη αφορά την κατηγορία της «έκκλησης σε τρομοκρατική ενέργεια σε βάρος ενός εκπροσώπου του κράτους», πράξη που αφορά τις απειλές τις οποίες εκτόξευσε ο 55χρονος μουλά Κρεκάρ εναντίον της αρχηγού του Συντηρητικού Κόμματος και πρώην υπουργού, Έρνα Σόλμπεργκ.

Ο μουλά Κρεκάρ, ειδικότερα, ζει στη Νορβηγία εδώ και 20 χρόνια. Το κατά κόσμον όνομά του είναι Νατζμεντίν Φαράτζ Άχμαντ και υποστηρίζει ότι από το 2002 και μετά δεν έχει καμία σχέση με την οργάνωση Ανσάρ αλ-Ισλάμ, της οποίας παραδέχεται ότι υπήρξε συνιδρυτής.

Τον Ιούνιο του 2010, μετά από πυροβολισμούς που δέχθηκε σπίτι του παραχώρησε συνέντευξη στην οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ο θάνατός μου θα στοιχίσει στη νορβηγική κοινωνία. Εάν για παράδειγμα η Έρνα Σόλμπεργκ με διώξει από τη χώρα και γίνει αιτία του θανάτου μου, θα έχει την ίδια τύχη».

Σημειώνεται, ότι ΟΗΕ και Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν ότι τόσο ο μουλά Κρεκάρ όσο και η οργάνωση Ανσάρ αλ-Ισλάμ ασκούν «τρομοκρατία».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή