Σύναξη εξορκιστών στην Πολωνία

Η μόδα του… βαμπιρισμού απασχόλησε τις εργασίες της διεθνούς συνόδου εξορκιστών, που πραγματοποιήθηκε στο μοναστήρι Γιάσνα Γκόρα...
1'

Η μόδα του… βαμπιρισμού απασχόλησε τις εργασίες της διεθνούς συνόδου εξορκιστών, που πραγματοποιήθηκε στο μοναστήρι Γιάσνα Γκόρα της Τσεστόσοβα, στη νότια Πολωνία.

Στη σύνοδο πήραν μέρος περίπου 300 εξορκιστές, όπως και κληρικοί και λαϊκοί από όλο τον κόσμο, «οι οποίοι συνεργάζονται με τους εξορκιστές ή ασκούν μόνοι τους το καθήκον της απελευθέρωσης από τα δαιμόνια όταν δεν πρόκειται για κατάληψη από αυτά αλλά για άλλες μορφές παρενόχλησης από τα κακά πνεύματα», τόνισε ο εξορκιστής της αρχιεπισκοπής της Βαρσοβίας, πατήρ Αντρέι Γκρέφκοβιτς.

Το γραφείο Τύπου του μοναστηριού, το οποίο φιλοξενεί την περίφημη εικόνα της Μαύρης Παρθένου, ανακοίνωσε ότι στη σύνοδο μετείχαν μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Εξορκιστών, ο Ινδός ιερέας Ρούφους Περέιρα και ο πρύτανης της Ανώτατης Θεολογικής Σχολής της Βιένης Λάρι Χόγκαν.

Τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν η «μόδα του βαμπιρισμού στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, στη σχιζοφρένεια και τις άλλες ψυχικές παθήσεις, στον αποκρυφισμό και τον πνευματισμό καθώς και στα ψέματα του Κακού κατά τη διάρκεια του εξορκισμού».

Οι εργασίες της συνόδου ήταν κλειστές για το κοινό.