Για απαγωγή κατηγορείται ραβίνος στις ΗΠΑ

«Θέλεις διαζύγιο ή κηδεία;». Με αυτό το ερώτημα ένας ραβίνος από το Νιού Τζέρσι θέλησε να πείσει ...
3'

«Θέλεις διαζύγιο ή κηδεία;». Με αυτό το ερώτημα ένας ραβίνος από το Νιού Τζέρσι θέλησε να πείσει τον πατέρα του ανθρώπου που είχε απαγάγει, ότι πρέπει να συνεναίσουν οικογενειακώς για το διαζύγιο του γιού και επιπλέον να πληρώσουν την εν διαστάσει σύζυγό του!

Ο 49χρονος ραβίνος David Wax, πρωταγωνιστής αυτής της δικαστικής ιστορίας που έχει προκαλέσει αίσθηση στις Ηνωμένες Πολιτείες, και η 47χρονη σύζυγός του Judy Wax παραδόθηκαν στο FBI και τώρ ααντιμετωπίζουν κατηγορίες σχετικές με απαγωγή.

Στο βαρύ κατηγορητήριο σε βάρος του ραβίνου αναφέρεται ότι απήγαγε και ξυλοκόπησε έναν άνδρα και τον απειλούσε, ότι αν δεν συνεναίσει στο διαζύγιό του και αν η οικοιγένειά του δεν καταβάλει χρήματα στην εν διαστάσει σύζυγό του, τότε θα τον έθαβε ζωντανό!

Ο άτυχος άνδρας, που δέχθηκε τις απειλές του ραβίνου, είχε αντιδικία με τη σύζυγό του σχετικά με το διαζύγιό τους και την επιμέλεια του παιδιού τους.

Η δικαστική διαμάχη μεταξύ του ζευγαριού εκκρεμούσε ενώπιον θρησκευτικού δικαστηρίου στο Ισραήλ και το πρόβλημα ήταν ότι εκείνος αρνούνταν να συναινέσει στη λύση του γάμου.

Οι αστυνομικοί, που ερεύνησαν την υπόθεση και συγκέντρωσαν στοιχεία για όσα συνέβησαν, αναφέρουν στις καταθέσεις τους ότι το θύμα ήταν συνεργάτης του ραβίνου. Ο τλευταίος κάλεσε αργά τη νύχτα το συνεργάτη του στο σπίτι και μόλις έφτασε άρχισαν τα βάσανά του!

Ο ραβίνος οδήγησε το συνεργάτη του σε ένα δωμάτιο. Εκεί τον περίμεναν δύο άνδρες, οι οποίοι, προφανώς κατ' εντολή του ραβίνου, του επιτέθηκαν, τον γρονθοκόπησαν, τον φίμωσαν και του έδειξαν έναν πλαστικό σάκο.

«Αν δεν συμμορφωθείς», του είπαν, «θα σε θάψουμε ζωντανό μέσα σε αυτό το σάκο».

Την ίδια στιγμή ο ραβίνος τηλεφωνούσε στο Ισραήλ, καλώντας τον πατέρα του θύματος από τον οποίο απαίτησε 100.000 δολάρια για λογαριασμό της συζύγου του γιού του. Μάλιστα, η φράση που του είπε για να τον πείσει να δώσει τα χρήματα ήταν η εξής: «Θέλεις διαζύγιο ή κηδεία;»

Το θύμα, όντας κρατούμενος του ραβίνου και μη βλέποντας να λήγει η ομηρία του, συμφώνησε να δώσει το διαζύγιο.

Ωστόσο, ο ραβίνος καλού- κακού παρέτεινε το μαρτύριο για μερικές ώρες ακόμα, ξυλοκοπώντας το θύμα, στο οποίο του εξήγησε ότι η επίθεση είναι «εκδίκηση» της πρώην συζύγου του επειδή καθυστερεί τις διαδικασίες.

Τελικά, ο ραβίνος απελευθέρωσε το θύμα τα ξημερώματα και τον οδήγησε σε σπίτι συγγενή του.

Το FBI υποστηρίζει πως όλα όσα ισχυρίζεται το θύμα σε βάρος του ραβίνου, επιβεβαιώνονται από τις κλήσει του κινητού του τηλεφώνου, όσο και από βίντεο, που προέρχεται από κάμερα ασφαλείας ενός ATM.