Ο Ομπάμα συμφωνεί με τη «συμμορία των 6»

Μια ομάδα από έξι γερουσιαστές, Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους, που έχουν... βαφτιστεί η...
1'

Μια ομάδα από έξι γερουσιαστές, Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους, που έχουν... βαφτιστεί η «συμμορία των 6» παρουσίασε την Τρίτη μια νέα πρόταση, σύμφωνα με την οποία οι δημόσιες δαπάνες θα μειωθούν για περισσότερα από 10 χρόνια.

Ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε σύμφωνος με την προσέγγιση της εν λόγω ομάδας, για την αύξηση του ανωτάτου ορίου του χρέους και επισήμανε ότι Δημοκρατκοί και Ρεπουμπλικάνοι έχουν σημειώσει πρόοδο.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «δεν απομένει πολύς χρόνος» πριν από την προθεσμία της 2ας Αυγούστου - ημερομηνία ορόσημο για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ

Πάντως, η πρόταση της... συμμορίας και οι δηλώσεις του Μπάρακ Ομπάμα φαίνεται πως σκόρπισαν αισιοδοξία στους επενδυτές, αν κρίνει κανείς από το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρόυ της Νέας Υόρκης, που σημείωσε τα μεγαλύτερα κέρδη του έτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχέδιο των έξι Γερουσιαστών, που χαρακτηρίστηκε «ισορροπημένη προσέγγιση» από τον Αμερικανό πρόεδρο , προβλέπει, μεταξύ άλλων, αύξηση των εσόδων από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και όχι με την αύξηση των φόρων, αλλά με τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος.

Πάντως, ο Δημοκρατικός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ, εξέφρασε την άποψη ότι το επίμαχο σχέδιο περιέχει «κενά».