Μαζικές συλλήψεις αντιφρονούντων στη Συρία

Για μία ακόμα ημέρα το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ συνεχίζει τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων στις μεγάλες πόλεις της Συρίας...

1'

Για μία ακόμα ημέρα το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ συνεχίζει τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων στις μεγάλες πόλεις της Συρίας, διεξάγοντας παράλληλα εκστρατεία μαζικών «αυθαίρετων» συλλήψεων.

Δυνάμεις πιστές στον αδελφό του Σύρου προέδρου έχουν περικυκλώσει το προάστιο Χαράστα της Δαμασκού: «Εκατοντάδες στρατιώτες της Τέταρτης Μεραρχίας έχουν αποκλείσει όλες, και τις δώδεκα, εισόδους της Χαράστα. Φορούν στολές εκστρατείας, κράνη, φέρουν ζώνες με πυρομαχικά και επιθετικά τουφέκια. Η υδροδότηση, η ηλεκτροδότηση και η τηλεφωνία έχουν διακοπεί», δήλωσε ένας κάτοικος.

Η αντιπολίτευση καταγγέλλει προσπάθεια του προέδρου Άσαντ να ανακινήσει θρησκευτικές και εθνοτικές διενέξεις στη χώρα, ώστε να χτυπήσει το μαζικό κίνημα.

«Η Συρία δε θα ακολουθήσει το δρόμο που πήρε το Ιράκ», δήλωσε ο Εμαντεντίν αλ Ρασίντ του Κογκρέσου Εθνικής Σωτηρίας σε συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη. «Όλοι οι Σύροι είναι δεσμευμένοι στην ενότητα του συριακού έθνους», πρόσθεσε, εν όψει της συνόδου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο.

Νωρίτερα σήμερα, οι συριακές υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν τον Τζορτζ Σάμπρα, μια σημαντική προσωπικότητα της αντιπολίτευσης, στο σπίτι του στη Δαμασκό, όπως έγινε γνωστό από ακτιβιστές, ενώ ένας ακόμα αντιφρονών, ο δικηγόρος Τζαμάλ Τάχαν, συνελήφθη στην πόλη Χαλέπι.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή