Ισχυρό πλήγμα στη δημοτικότητα του Ομπάμα

Στο χαμηλότερο ποσοστό βρίσκεται η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα εξαιτίας του υψηλού ποσοστού ανεργίας στις ΗΠΑ, της παρατεταμένης...
2'

Στο χαμηλότερο ποσοστό βρίσκεται η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα εξαιτίας του υψηλού ποσοστού ανεργίας στις ΗΠΑ, της παρατεταμένης κρίσης αλλά και της ασυμφωνίας με το Κογκρέσο για την αύξηση του ορίου δανεισμού.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Policy Polling, είναι η πρώτη φορά που ο Ομπάμα δεν προηγείται του επικρατέστερου Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του, του Μιτ Ρόμνεϊ. Και οι δύο συγκεντρώνουν το ίδιο ποσοστό (45%).

Η μερίδα των ψηφοφόρων που δεν εγκρίνουν τη διακυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ (48%) ξεπερνούν αυτούς που την εγκρίνουν (46%) ενώ διχασμένοι εμφανίζονται και οι ανεξάρτητοι ψηφοφόροι, που είχαν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εκλογή του το 2008.

Όπως αναφέρει η εταιρεία δημοσκοπήσεων στην ιστοσελίδα της, η θέση του Ομπάμα είναι χειρότερη απ’ ότι φαίνεται. «Θα μπορούσε να χάσει τις εκλογές αν διεξάγονταν σήμερα» υποστηρίζει ο πρόεδρος της Public Policy Polling.


Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως ο αποφασιστικός παράγοντας για την επανεκλογή του την επόμενη χρονιά θα είναι η ετυμηγορία των ψηφοφόρων για τις επιδόσεις του και όχι ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλος του.

«Αν τον επόμενο Νοέμβριο πιστεύουν ότι βρίσκομαι στο πλευρό τους, ότι δουλεύω σκληρά και ότι έχω καταφέρει να κινηθεί η χώρα προς την σωστή κατεύθυνση, θα νικήσω. Αν δεν πιστεύουν κάτι τέτοιο, θα χάσω», υπογράμμισε ο Ομπάμα.

«Δεν θέλω να πω ότι δεν έχει σημασία ποιός θα είναι ο άλλος υποψήφιος, όμως πιστεύω ότι το αν θα χάσω ή αν θα κερδίσω (τις προεδρικές εκλογές του 2012) εξαρτάται από την αποτίμηση της ηγεσίας μου», πρόσθεσε ο Ομπάμα σε συνέντευξή του στο κανάλι