Ευρωπαϊκό στρατό για ελέγχους στα ελληνικά σύνορα ζητά η Αυστρία

Νέα προκλητική στάση της Αυστρίας - «Προτείνουμε μια πολιτικο-στρατιωτική αποστολή της ΕΕ προς υποστήριξη της Frontex και μάλιστα εκεί όπου είναι αναγκαίο, στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ»

Ευρωπαϊκό στρατό για ελέγχους στα ελληνικά σύνορα ζητά η Αυστρία
1'

«Καθώς τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης δεν μπορούν να προστατευθούν αποτελεσματικά αυτή τη στιγμή, η Αυστρία σύντομα θα αρχίσει αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα, πράγμα που σημαίνει εντατικούς ελέγχους στη διάβαση Μπρένερ και με στρατιώτες», είπε ο Αυστριακός υπουργός άμυνας Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt.

Προσέθεσε δε, ότι το να λειτουργεί η προστασία των συνόρων θα ήταν «ζωτικού ενδιαφέροντος για τη Γερμανία», δεδομένου ότι ο στρατός θα μπορούσε να βοηθήσει στην προστασία των συνόρων, αλλά και στην καταγραφή των προσφύγων, στο ανθρωπιστικό πεδίο, καθώς και στην επαναπροώθηση.

Ο Αυστριακός υπουργός άμυνας ζήτησε ενεργότερη συμμετοχή για προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο μέλλον.

«Προτείνουμε μια πολιτικο-στρατιωτική αποστολή της ΕΕ προς υποστήριξη της Frontex και μάλιστα εκεί όπου είναι αναγκαίο, στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Μπορεί να είναι στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία ή ακόμα και στη Ιταλία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση της Αυστρίας προτίθεται να παρουσιάσει προσεχώς την πρότασή της για πολιτικο-στρατιωτική αποστολή και στις Βρυξέλλες. Μάλιστα σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό Άμυνας την πρότασή του υποστηρίζουν ήδη πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή