Οι υπερβολικές απαιτήσεις του Σαουδάραβα βασιλιά που έφτασε στην Τουρκία

Αλεξίσφαιρο γυαλί τοποθετήθηκε στα παράθυρα της σουίτας που διαμένει ο βασιλιάς ενώ16 φορτηγά παρέδωσαν τρόφιμα, ρούχα και μία προσωπική τουαλέτα στο ξενοδοχείο
2'

Οι επισκέψεις του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντουλ Αζίς Αλ Σαούντ, στο εξωτερικό αποτελούν κάθε φορά ένα γεγονός με μεγάλο ενδιαφέρον σχετικά με τις τρελές απαιτήσεις του.

Ο Σαουδάραβας βασιλιάς, που συνοδεύεται από 300 άτομα σε αυτή την επίσκεψη, ζήτησε να έχει στη διάθεση του 500 λιμουζίνες για να τον συνοδεύουν όταν θα βγαίνει στους δρόμους με τη δική του Μερσεντές. Μάλιστα, καθώς τα οχήματα δεν ήταν αρκετά, ορισμένα οχήματα παραδόθηκαν από την Κωνσταντινούπολη και την Αττάλεια.

Ακόμη, 16 φορτηγά παρέδωσαν τρόφιμα, ρούχα και μία προσωπική τουαλέτα στο ξενοδοχείο όπου διαμένει ο αλ Σαούντ.

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας έφθασε στο προεδρικό μέγαρο, που βρίσκεται στα περίχωρα της τουρκικής πρωτεύουσας, με ένα όχημα που συνόδευαν έφιπποι φρουροί οι οποίοι κράδαιναν τα σπαθιά τους. Τον εκλεκτό καλεσμένο υποδέχθηκε ο Τούρκος πρόεδρος στην είσοδο του προεδρικού μεγάρου, στο οποίο οι δύο άνδρες εισήλθαν περιστοιχισμένοι από τον προεδρική φρουρά και 16 άνδρες ντυμένους πολεμιστές, ο καθένας εξ αυτών ενσάρκωνε μία από τις αυτοκρατορίες που ίδρυσαν οι Τούρκοι.

Αυτή η φρουρά επιστρατεύεται κάθε φορά που ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους υποδέχεται διακεκριμένους επισκέπτες. Ο πρόεδρος της Τουρκίας απένειμε στον Σαλμάν τον ύψιστο τιμητικό τίτλο που δίνεται σε υπηκόους ξένων χωρών.

«Η ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας σε όλους τους τομείς, με την στήριξή σας, αντιπροσωπεύει μία ευκαιρία για την περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη» δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της τελετής, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε η τουρκική προεδρία.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας Χουλουσί Ακάρ ήταν επίσης παρόντες στην τελετή.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος Ερντογάν εξήρε την «επιδέξια διακυβέρνηση» του καλεσμένου του από τότε που κατέλαβε τον θρόνο τον Ιανουάριο του 2015.

Έπειτα από μία περίοδο έντασης στον απόηχο της πτώσης το 2013 του προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία, δύο χώρες με κυρίως σουνιτικό πληθυσμό που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή, επιχειρούν μια επαναπροσέγγιση, που βασίζεται στις κοινές τους απόψεις σχετικά με τη συριακή κρίση.

Σχετικές ειδήσεις