Στα χέρια των Anonymous τα στοιχεία χιλιάδων Αυστριακών

Το αυστριακό τμήμα των χακτιβιστών Anonymous πραγματοποίησε διαδικτυακή επίθεση στον οργανισμό που συλλέγει το ραδιοτηλεοπτικό...
1'

Το αυστριακό τμήμα των χακτιβιστών Anonymous πραγματοποίησε διαδικτυακή επίθεση στον οργανισμό που συλλέγει το ραδιοτηλεοπτικό τέλος (GIS) της Αυστρίας και τα προσωπικά στοιχεία 214.000 τηλεθεατών περιήλθαν στα χέρια τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οργανισμού, την Παρασκευή μία ομάδα με την ονομασία AnonAustria μπήκε στο σύστημα του GIS και υπέκλεψε πληροφορίες των πελατών του.

Οι AnonAustria πιστεύεται ότι είναι τοπικό παρακλάδι ενός ευρύτερου δικτύου χάκερς που είναι γνωστοί ως «Ανώνυμοι» (Anonymous) και οι οποίοι την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσαν ότι μπήκαν στο σέρβερ του ΝΑΤΟ και υπέκλεψαν απόρρητο υλικό, έναν ισχυρισμό που μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιώσει η Ατλαντική Συμμαχία.

Στο στόχαστρο των «Ανώνυμων» της Αυστρίας πρόσφατα έχει μπει, επίσης, ο ιστότοπος του ακροδεξιού κόμματους FPO και του σοσιαλδημοκρατικού SPO του καγκελαρίου Βέρνερ Φάιμαν.

Οι συγκεκριμένοι χακτιβιστές έγιναν γνωστοί όταν ανέλαβαν την ευθύνη για διάφορες διαδικτυακές επιθέσεις, ως αντίποινα για τη σύλληψη του ιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ.