Απέραντη φυλακή η Συρία

Σε «τεράστια φυλακή» έχει μετατραπεί η Συρία, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας συνεχίζουν τις μαζικές συλλήψεις και τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων...
1'

Σε «τεράστια φυλακή» έχει μετατραπεί η Συρία, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας συνεχίζουν τις μαζικές συλλήψεις και τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων.

Τρεις άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους σε σημεία ελέγχου στην πόλη Χομς, ανακοίνωσε ο Ράμι Αμπντελραχμάν, πρόεδρος του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στο Λονδίνο.

Τα δύο θύματα είναι άνδρες που σκοτώθηκαν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας. Ο ένας άνδρας σκοτώθηκε την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του. Το τρίτο θύμα είναι μια γυναίκα, η οποία σκοτώθηκε καθώς επέβαινε σε μοτοσικλέτα μαζί με τον σύζυγό της και το παιδί της.

Παράλληλα, η Εθνική Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατηγόρησε σήμερα τις συριακές αρχές ότι μετατρέπουν τη χώρα σε μια «τεράστια φυλακή» με τη σύλληψη εκατοντάδων ανθρώπων την περασμένη εβδομάδα.

«Η Συρία έχει γίνει μια τεράστια φυλακή», σημειώνει ο Άμαρ Κουράμπι, πρόεδρος της οργάνωσης αυτής, σε ανακοίνωσή του, στην οποία αναφέρονται τα ονόματα περίπου 250 ανθρώπων που συνελήφθησαν πρόσφατα από τις δυνάμεις ασφαλείας.