Ετοιμάζουν αίτημα για ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

Αίτημα για την ένταξη του παλαιστινιακού κράτους στον ΟΗΕ θα παρουσιάσουν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι στο Συμβούλιο Ασφαλείας...
2'

Αίτημα για την ένταξη του παλαιστινιακού κράτους στον ΟΗΕ θα παρουσιάσουν οι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι στο Συμβούλιο Ασφαλείας του οργανισμού, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Μαχμούντ Αμπάς.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής ανέφερε στη συνεδρίαση του κεντρικού συμβουλίου της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) στη Ραμάλα: «Θα πάμε στο Συμβούλιο Ασφαλείας μέσω μίας αίτησης προς τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για να κερδίζουμε την ένταξή μας στον ΟΗΕ και την αναγνώριση της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967».

«Πρέπει να πάμε στον ΟΗΕ ενωμένοι χωρίς να κάνουμε το παραμικρό λάθος», εκτίμησε ο Αμπάς.

Επιπλέον υπενθύμισε ότι στις 4 Αυγούστου πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνάντηση στη Ντόχα, με τους ειδικούς του Αραβικού Συνδέσμου για τη σύνταξη της αίτησης προς τον ΟΗΕ.

Εκλογές μόνο στη Δυτική Όχθη

Οι δημοτικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο θα διεξαχθούν μόνο στη Δυτική Όχθη και όχι στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με αξιωματούχο της εκλογικής επιτροπής.

Το πρόβλημα -για τις πρώτες εκλογές από το 2006 σε παλαιστινιακά εδάφη- είναι η Χαμάς που ελέγχει τη Γάζα και το γεγονός ότι εμποδίζει τις εκλογικές προετοιμασίες, όπως υποστηρίζει ο αξιωματούχος.

«Μέχρι στιγμής η Χαμάς εμποδίζει την εκλογική επιτροπή να εκπληρώσει την αποστολή της στη Γάζα. Το προσωπικό μας δεν μπορεί να εργαστεί διότι τα γραφεία μας είναι κλειστά και έχουν κατάσχει τα οχήματά μας», επεσήμανε.

Τον Μάιο η παλαιστινιακή κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την αναβολή των δημοτικών εκλογών, που αρχικά ήταν προγραμματισμένες για τον Ιούλιο, για τις 22 Οκτωβρίου προκειμένου να διεξαχθούν ταυτόχρονα στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.