Τρόμο προκαλεί η Ρωσία με το νέο «σατανικό» υπερόπλο της (Vid)

Έντονο προβληματισμό και ανησυχία προκαλούν τα δημοσιεύματα του ρωσικού τύπου για το νέο πυρηνικό υπερόπλο που σχεδιάζει να τεστάρει η Ρωσία, ικανό να εξαφανίσει σε δευτερόλεπτα ολόκληρα κράτη από το πρόσωπο της γης.
2'

Το νέο τρομακτικό μέσο μαζικής καταστροφής μπορεί να αποφύγει το εντοπισμό του από τα ραντάρ και να αφανίσει εκτάσεις στο μέγεθος του Τέξας των ΗΠΑ ή της Γαλλίας, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα η βρετανική Mirror.

Ο πύραυλος με την κωδική ονομασία «Σατανάς 2» φημολογείται ότι αποτελεί το ισχυρότερο όπλο που έχει ποτέ σχεδιαστεί και είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία «Στελθ».

Το όπλο που θα φέρει την «Ημέρα της Κρίσεως» δημιουργεί ανησυχία και φόβο στις στρατιωτικές διοικήσεις της Δύσης, καθώς η σύγχρονη τεχνολογία αντιπυραυλικής άμυνας θεωρείται εντελώς ανίκανη να το εντοπίσει και να το σταματήσει.

Η επίσημη ονομασία του είναι “RS-28 Sarmat” και αναμένεται πως θα αντικαταστήσει τους πεπαλαιωμένους σοβιετικούς πυραύλους R-36M, για τους οποίους οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες του ΝΑΤΟ χρησιμοποιούν το παρατσούκλι «Σατανάς».

«Υπό αυτή την έννοια οι πύραυλοι Sarmat που θα διαδεχθούν τους R-36M, σε κάποιο βαθμό αναμένεται πως θα καθορίσουν την κατεύθυνση προς την οποία θα αναπτυχθεί η εξέλιξη της πυρηνικής κούρσας στον κόσμο», αναφέρει το ρωσικό ειδησεογραφικό δίκτυο Zvezda.

«Ο πύραυλος εικάζεται ότι θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει έως και 12 πυρηνικές κεφαλές, ικανές να καταστρέψουν ολοκληρωτικά μια περιοχή στο μέγεθος του Τέξας ή της Γαλλίας», συμπληρώνει ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός.

Τέλος, αναμένεται ότι θα έχει τη δυνατότητα να πλήξει στόχους σε απόσταση τουλάχιστον 10.000 χιλιομέτρων, επιτρέποντας στη Μόσχα να επιτεθεί σε ευρωπαϊκές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου, καθώς και μεγάλες πόλεις στις ακτές δυτικά και ανατολικά των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ρωσία σχεδιάζει να δοκιμάσει το νέο πυρηνικό όπλο το ερχόμενο καλοκαίρι, αν και δεν είναι σαφές κατά πόσον οι δοκιμές των πυραύλων θα περιλαμβάνουν πυρηνικές κεφαλές.

Οι πύραυλοι πιθανολογείται ότι θα βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία έως το 2020.

Source: Mirror.co.uk

Σχετικές ειδήσεις