Στα χέρια της αστυνομίας ο εκπρόσωπος των Anonymous

Ένας 19χρονος, ο οποίος φέρεται να είναι ο «εκπρόσωπος» των χακτιβιστών "Anonymous" και "LulzSec" συνελήφθη σήμερα από τη Σκότλαντ Γιάρντ...
1'

Ένας 19χρονος, ο οποίος φέρεται να είναι ο «εκπρόσωπος» των χακτιβιστών "Anonymous" και "LulzSec" συνελήφθη σήμερα από τη Σκότλαντ Γιάρντ.

«Ο άνθρωπος που συνελήφθη πιθανολογείται ότι συνδέεται με τη διεθνή έρευνα για την εγκληματική δραστηριότητα των πειρατικών ομάδων "Anonymous" και "LulzSec" και χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο "Topiary" στο διαδίκτυο, όπου παρουσιάζεται ως εκπρόσωπος των ομάδων», αναφέρεται στην ανακοίνωση της βρετανικής αστυνομίας.

Ο 19χρονος άνδρας, το πραγματικό όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, συνελήφθη στα νησιά Σέτλαντ της Σκοτίας και μεταφέρθηκε στο Λονδίνο, όπου αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό κράτηση.

Μια παράλληλη επιχείρηση στις ΗΠΑ χθες είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν στα χέρια του FBI 16 άτομα, ως ύποπτα για συμμετοχή στις ομάδες "Anonymous" και "LulzSec".

Τις προηγούμενες ημέρες έχουν συλληφθεί άλλα πέντε άτομα σε Βρετανία και Ολλανδία, στο πλαίσιο της έρευνας για τους χακτιβιστές.

Την περασμένη Πέμπτη οι ομάδες "Anonymous" και "LulzSec" υποσχέθηκαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους κατά των εταιρειών και των κυβερνήσεων και υποστήριξαν ότι έχουν υπεξαιρέσει απόρρητα έγγραφα του ΝΑΤΟ.

Αν και ξεχωριστές, οι δύο ομάδες έχουν κοινά μέλη και μερικές φορές εκδίδουν κοινές ανακοινώσεις.

Η ομάδα "Anonymous" έγινε γνωστή για τις διαδικτυακές επιθέσεις σε οργανισμούς όπως η Visa και η PayPal, ως αντίποινα για τη σύλληψη του ιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ. Οι συγκεκριμένες εταιρείες είχαν «μπλοκάρει» τη χρηματοδότηση προς την ιστοσελίδα Wikileaks.