Περισσότερα από 93 δισεκατομμύρια ευρώ θα δαπανήσει η Γερμανία για τους πρόσφυγες ως το 2020

Η κυβέρνηση της Γερμανίας πρόκειται να δαπανήσει ποσό ύψους 93,6 δισεκατομμυρίων ευρώ για τους πρόσφυγες μέχρι το 2020, ανέφεραν γερμανικά ΜΜΕ χθες Παρασκευή (14/5), επικαλούμενα εκτιμήσεις της κυβέρνησης που προετοιμάστηκαν ενόψει συνομιλιών με τα ομόσπονδα κρατίδια.
Περισσότερα από 93 δισεκατομμύρια ευρώ θα δαπανήσει η Γερμανία για τους πρόσφυγες ως το 2020
1'

Στο κόστος αυτό συμπεριλαμβάνονται δαπάνες για τη στέγαση, την ενσωμάτωση, τα μαθήματα εκμάθησης γερμανικών, τη χορήγηση επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας, καθώς και η χρηματοδότηση πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων της μαζικής μετανάστευσης προς την Ευρώπη, έγραψε το γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο υπολογισμούς του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικών.

Τουλάχιστον €16,1 δισεκ. αναμένεται να δαπανηθούν για τους πρόσφυγες φέτος και οι ετήσιες δαπάνες αναμένεται να αυξηθούν στα €20,4 δισεκ., σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στα τέλη της περασμένης χρονιάς, υπολογιζόταν ότι τα ομόσπονδα κρατίδια θα δαπανούσαν €16,52 δισεκ. για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης το 2016.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση φέρεται ότι θα επιστρέψει το ένα τέταρτο του ποσού της δαπάνης στα ομόσπονδα κρατίδια.

Ένα ινστιτούτο οικονομικών μελετών της Κολονίας προέβλεψε φέτος ότι θα απαιτηθούν δαπάνες €22 δισεκ. το 2016 μόνο για τα προγράμματα ενσωμάτωσης και εκμάθησης γερμανικών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Σπίγκελ, τα ομόσπονδα κρατίδια προβλέπουν πως η δαπάνη για τους πρόσφυγες θα είναι €21 δισεκ. φέτος και θα αυξηθεί σε έως και €30 δισεκ. μέχρι το 2020.

Το Βερολίνο περιμένει ότι θα υποδεχθεί άλλους 600.000 πρόσφυγες φέτος, περίπου 400.000 το 2017 και 300.000 τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Η Γερμανία υποδέχθηκε το μεγαλύτερος μέρος των προσφύγων που έφθασαν στην ΕΕ πέρυσι, περίπου 1,1 εκατομμύριο ανθρώπους.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή