Πιθανόν να αφεθούν ελεύθεροι

Ανοιχτό άφησαν οι ιρανικές αρχές το ενδεχόμενο να ελευθερώσουν τους δυο αμερικανούς πολίτες που κρατούν με την κατηγορία της Κατασκοπείας, ο δικηγόρος...

1'

Ανοιχτό άφησαν οι ιρανικές αρχές το ενδεχόμενο να ελευθερώσουν τους δυο αμερικανούς πολίτες που κρατούν με την κατηγορία της Κατασκοπείας, ο δικηγόρος τους Μασούντ Σάφι, μια ημέρα πριν από μια προγραμματισμένη ακροαματική διαδικασία που συμπίπτει με τη συμπλήρωση δυο ετών από τη φυλάκισή τους.

Ο Τζος Φάταλ, ο Σέιν Μπάουερ και η Σάρα Σράουντ συνελήφθησαν από τις ιρανικές δυνάμεις τον Ιούλιο του 2009 με την κατηγορία της κατασκοπείας, όταν έφθασαν στο Ιράν από το Ιράκ. Η Σράουντ αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση τον Σεπτέμβριο του 2010 και επέστρεψε στις ΗΠΑ.

Βάσει του ισλαμικού νόμου, η κατασκοπεία μπορεί να τιμωρηθεί ακόμα και με θάνατο.

"Αύριο συμπληρώνονται δυο χρόνια από τότε που οι πελάτες μου οδηγήθηκαν στη φυλακή. Πιστεύω τα δυο αυτά χρόνια να θεωρηθούν ως ποινή. Ελπίζω η αυριανή ακροαματική διαδικασία να είναι η τελευταία", τόνισε ο Σάφι.

Σύμφωνα με αξιωματούχους και εφημερίδες του Ιράν, οι δυο Αμερικανοί ίσως αφεθούν ελεύθεροι με αντάλλαγμα την απελευθέρωση Ιρανών που κρατούνται σε φυλακές των ΗΠΑ Ωστόσο, η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον έχει δηλώσει ότι δε διεξάγονται συνομιλίες ανάμεσα στις δυο πλευρές για μια ανταλλαγή κρατουμένων.

Οι ιρανικές αρχές πιστεύουν ότι έντεκα ιρανοί πολίτες κρατούνται στις ΗΠΑ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή