Φονική έκρηξη στην Κίνα

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός, σκοτώθηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στο Κασγκάρ, στην επαρχία Σιντζιάνγκ της...
1'

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός, σκοτώθηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στο Κασγκάρ, στην επαρχία Σιντζιάνγκ της Κίνας, μία μέρα μετά τις αιματηρές συμπλοκές που σημειώθηκαν στην ίδια πόλη.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν άλλα τρία άτομα ενώ ήδη έχουν συλληφθεί δύο ύποπτοι, ανέφερε το πρακτορείο "Νέα Κίνα". Περιπολικά, πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα έσπευσαν στον τόπο της έκρηξης, προσθέτει το πρακτορείο, χωρίς όμως να διευκρινίζει ποιος ήταν αυτός.

Το Σάββατο είχαν σημειωθεί άλλες δύο εκρήξεις ενώ στη συνέχεια δύο άνδρες που κρατούσαν μαχαίρια επιτέθηκαν αρχικά σε έναν οδηγό φορτηγού και κατόπιν σε άλλους διερχόμενους με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους συνολικά οκτώ άτομα. Μεταξύ των νεκρών είναι και ένας από τους δράστες, όπως μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το "Νέα Κίνα" η μία από τις εκρήξεις έγινε σε ένα ημιφορτηγό και η δεύτερη σε μια αγορά τροφίμων. Κατόπιν δύο άνδρες πήδηξαν σε ένα φορτηγό που περίμενε στα φανάρια και σκότωσαν τον οδηγό μαχαιρώνοντάς τον. Οι δράστες επιτέθηκαν έπειτα σε διερχόμενους και κατάφεραν να σκοτώσουν άλλα έξι άτομα. Το πλήθος που συγκεντρώθηκε ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον έναν από αυτούς ενώ ο δεύτερος συνελήφθη. Τουλάχιστον 28 άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τις ταραχές αυτές από επίσημες πηγές. Ωστόσο, μια ομάδα εξόριστων από τη Γερμανία ανέφερε ότι στο Κασγκάρ επιβλήθηκε στρατιωτικός νόμος και τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχουν συλληφθεί.