Βανέσα Ρεντγκρέιβ - «Ραγίζει» η φωνή της όταν ζητά να μην ξεχάσουμε τους πρόσφυγες (video)

Η πολυβραβευμένη ηθοποιός στέλνει ένα μήνυμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και κάνει έκκληση στους πολίτες να προσφέρουν τη βοήθειά τους, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.
2'

«Ένας άνθρωπος χάνει την οικογένειά του και το σπίτι του. Ένα παιδί στη θάλασσα προσπαθεί να αναπνεύσει. Μια μητέρα περπατάει χιλιάδες χιλιόμετρα με το μωρό της στην αγκαλιά. Δεν είναι ζήτημα χρώματος, γλώσσας, φυλής ή θρησκείας το να τους βοηθήσουμε. Είναι ζήτημα ανθρωπιάς».

Αυτά είναι κάποια από τα λόγια της Βανέσα Ρεντγκρέιβ, στο, αφιερωμένο στους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα», τηλεοπτικό σποτ που κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Δείτε το συγκινητικό μήνυμα:

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για την ανθρωπιστική οργάνωση, ενόψη της 20ης Ιουνίου, Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων.

Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ επισκέφθηκε την Ελλάδα δύο φορές τους προηγούμενους μήνες και είχε την ευκαιρία να συναντήσει πρόσφυγες και να δει από κοντά τις δράσεις των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα».

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τον περασμένο Μάρτιο, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο πλαίσιο της δεύτερης επίσκεψής της στην Ελλάδα, η ηθοποιός και ακτιβίστρια εξαπέλυε δριμύ κατηγορώ ενάντια στην Ευρώπη που «ποδοπατά τις αξίες και τις ανθρώπινες ζωές» και προσέθετε: «Όταν βλέπω τα μωρά και τις γυναίκες και τους άνδρες που προσπαθούν να τα προστατεύσουν, σκέφτομαι μακάρι να μπορούσα να σας προστατέψω, αλλά δεν μπορώ να ανοίξω τα σύνορα. Όμως οι κυβερνήσεις μπορούν και αναρωτιέμαι γιατί επιτρέπεται στις κυβερνήσεις να κλείσουν τα σύνορά τους».

Και περιέγραφε χαρακτηριστικά: «έχω περάσει πολύ χρόνο στη ζωή μου με τους πρόσφυγες. Όμως ποτέ δεν ονειρεύτηκα όταν ήμουν νέα ότι θα βλέπω ανθρώπινα όντα να αντιμετωπίζονται με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται από πολεμικές δυνάμεις ή κυβερνήσεις που ρίχνουν βόμβες, χωρίς να σκέφτονται αυτούς που υποφέρουν».

Στη συνέντευξή της είχε εκφράσει τις ευχαριστίες της στους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι «βοηθούν τους πρόσφυγες με την καρδιά τους και με ό,τι μπορούσαν να δώσουν. Με άλλα λόγια αντιμετώπισαν τους πρόσφυγες ως ανθρώπινα όντα».

Σχετικές ειδήσεις