Σχέδιο 8 σημείων για την ιταλική οικονομία

Μέσα στο Σεπτέμβριο θα παρουσιάσει η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι το νέο σχέδιο για την αντιμετώπιση...

1'

Μέσα στο Σεπτέμβριο θα παρουσιάσει η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι το νέο σχέδιο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, ανακοίνωσε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός, μετά τη συνάντησή του με τους κοινωνικούς εταίρους.

Το σχέδιο ανάκαμψης θα έχει οκτώ βασικά σημεία: μηδενισμό της σχέσης ελλείμματος-ΑΕΠ, καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και φορολογική μεταρρύθμιση, εκσυγχρονισμό των εργασιακών σχέσεων, διεθνή δίκτυα για τις ιταλικές επιχειρήσεις, επιτάχυνση των δημοσίων έργων, ιδιωτικοποιήσεις επιχειρήσεων που ανήκουν στην τοπική αυτοδιοίκηση, μείωση των δαπανών από τους πολιτικούς, επέκταση των νέων τεχνολογιών και χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων με επενδύσεις στον ιταλικό Νότο.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναφέρθηκε επίσης στις κερδοσκοπικές πιέσεις σε βάρος της Ιταλίας: «Δεν πιστεύω πως η οικονομική κρίση θα επιδεινωθεί και δεν πρέπει να φοβόμαστε ότι τα σπρεντ θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα», δήλωσε.

Ωστόσο τόνισε ότι «οι αιτίες των οικονομικών δυσκολιών δεν είναι ενδογενείς αλλά παγκόσμιες και οι ευρωπαϊκές χώρες δεν διαθέτουν την δυνατότητα άμεσης απάντησης».

Από την πλευρά των Ιταλών βιομηχάνων, η πρόεδρος της Ένωσής τους, Έμμα Μαρτσεγκάλια, παρότρυνε την κυβέρνηση να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς και το υπουργικό συμβούλιο να λάβει αποφάσεις άμεσα.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να μείνει αδρανής μέχρι τον Σεπτέμβριο», είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, ο «Καβαλιέρε» θα μεταβεί στη Σαρδηνία στις 10 Αυγούστου για να γιορτάσει τα γενέθλια της κόρης του, Μαρίνας, και στις 16 του μήνα «θα έχει ήδη επιστρέψει στην δουλειά», σύμφωνα με πηγές του στενού περιβάλλοντός του.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή