Επίθεση Μόναχο: Το Ιράν καταδικάζει την επίθεση σε εμπορικό κέντρο του Μονάχου

Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την επίθεση που πραγματοποιήθηκε χθες (22/7) από έναν 18χρονο Γερμανο-Iρανό σε εμπορικό κέντρο του Μονάχου, στη νότια Γερμανία, κατά τη διάρκεια της οποίας εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκαέξι τραυματίστηκαν.
Επίθεση Μόναχο: Το Ιράν καταδικάζει την επίθεση σε εμπορικό κέντρο του Μονάχου
1'

Το Ιράν «καταδικάζει αυτήν την ενέργεια και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον λαό και στην κυβέρνηση της Γερμανίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Μπαχράμ Γασεμί, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία ειδήσεων Irna και Isna.

Ο Γασεμί καταδίκασε «τη δολοφονία ανυπεράσπιστων αθώων» και δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν άλλες επιλογές παρά η απόλυτη και χωρίς διακρίσεις μάχη» κατά της τρομοκρατίας.

Το μακελειό στο Μόναχο σημειώθηκε μόλις τέσσερις ημέρες μετά την επίθεση με τσεκούρι μέσα σε τραίνο -τη Δευτέρα στο Βίρτσμπουργκ, επίσης στη Βαυαρία- που πραγματοποίησε ένας 17χρονος που ζητούσε άσυλο και ο οποίος δήλωσε μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), Mια επίθεση που συγκλόνισε τη Γερμανία.

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν έχει ακόμη κανένα στοιχείο που να καθορίζει αν το μακελειό στο Μόναχο ήταν επίθεση ή ενέργεια ενός παρανοϊκού.

Διαβάστε όλες τις νεότερες εξελίξεις για την επίθεση στο Μόναχο ΕΔΩ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή