Νέος κύκλος βίας στο Λονδίνο

Τρίτο βράδυ βίας αποδεικνύεται το αποψινό για το Λονδίνο, καθώς ήδη από το απόγευμα έχουν ξεσπάσει νέες ταραχές στο Hackney...
1'

Τρίτο βράδυ βίας αποδεικνύεται το αποψινό για το Λονδίνο, καθώς ήδη από το απόγευμα έχουν ξεσπάσει νέες ταραχές στο Hackney.

Ομάδες νεαρών κατέστρεψαν βιτρίνες και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με ό,τι αντικείμενο έβρισκαν μπροστά τους, όπως καρέκλες και καδρόνια.

Οι διαδηλωτές εκτόξευσαν, επίσης, κάδους απορριμάτων και καρότσια του σούπερ-μάρκετ εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν εξαπολύοντας επίθεση εναντίον τους σε μια προσπάθεια να αποκλείσουν μια περιοχή γύρω από το σταθμό Χάκνεϊ Σέντραλ. Σύμφωνα με το BBC, τα επεισόδια ξέσπασαν όταν αστυνομικοί σταμάτησαν έναν άνδρα για έλεγχο.

Καθώς περνούσαν οι ώρες, οι πέτρες και τα ξύλα έδωσαν τη θέσης τους στις μολότοφ, ενώ οι ταραχές εξαπλώθηκαν και σε άλλες συνοικίες. Από το Hackney, που βρίσκεται στα βόρεια της βρετανικής πρωτεύουσας, έκρυθμη χαρακτηρίζεται τώρα η κατάσταση και στο Peckham, στο νοτιανατολικό Λονδίνο.

Εν τω μεταξύ, η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Theresa May, συναντήθηκε σήμερα με τους αρχηγούς της αστυνομίας, επιστρέφοντας εσπευσμένα από τις διακοπές της, για να βρεθεί διέξοδος εκτόνωσης του κύκλου βίας, που πυροδότησε ο θάνατος ενός νεαρού άνδρα από το Τότεναμ, από πυρά αστυνομικών.