Βραζιλία: «Είμαι αθώα» επαναλαμβάνει η Ντίλμα Ρουσέφ

Η Ντίλμα Ρουσέφ, η οποία απομακρύνθηκε από την εξουσία τον Μάιο και παραπέμφθηκε σε δίκη από τη Γερουσία καθώς τη βαρύνει η κατηγορία πως παραποίησε τα στοιχεία για το δημόσιο έλλειμμα, δήλωσε την Τρίτη (16/8) ότι είναι «αθώα» και έτοιμη να οργανώσει ένα δημοψήφισμα με το ερώτημα εάν πρέπει να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, εάν δεν καθαιρεθεί μετά τη δίκη της, σε ανοικτή επιστολή της.

Βραζιλία: «Είμαι αθώα» επαναλαμβάνει η Ντίλμα Ρουσέφ
1'

«Η Γερουσία πρέπει να τερματίσει τη διαδικασία της παραπομπής, αναγνωρίζοντας τις αδιάψευστες αποδείξεις ότι δεν διέπραξα κανένα έγκλημα, ότι είμαι αθώα», επέμεινε η πρόεδρος στην ανοικτή επιστολή της προς τον λαό της Βραζιλίας, την οποία ανέγνωσε η ίδια στην Μπραζίλια ενώπιον του Τύπου και ανήρτησε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η Ρουσέφ αναμένεται ευρέως να καταδικαστεί οριστικά και να καθαιρεθεί στη δίκη της, η οποία δεν αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν από τα τέλη του Αυγούστου.

Έρευνες που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα σε ΜΜΕ της Βραζιλίας έδειξαν ότι η πλειοψηφία των μελών της Γερουσίας τάσσεται υπέρ της καταδίκης της.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή