Σύλληψη οδηγού τρένου που εκτροχιάστηκε

Στη σύλληψη του οδηγού του τρένου που εκτροχιάστηκε χθες στην Πολωνία με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του, προχώρησαν οι Αρχές της χώρας…
1'

Στη σύλληψη του οδηγού του τρένου που εκτροχιάστηκε χθες στην Πολωνία με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του, προχώρησαν οι Αρχές της χώρας.

Όπως αποδείχτηκε ο οδηγός ήταν απρόσεκτος, αφού οδηγούσε με υπερβολική ταχύτητα. Αποτέλεσμα ήταν το τρένο να εκτροχιαστεί κι ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και 84 άλλοι να τραυματιστούν.

Το τρένο κινούταν με 118 χιλιόμετρα, ταχύτητα που είναι τριπλάσια από την επιτρεπόμενη στο σημείο που εκτροχιάστηκε, αφού εκτελούνταν έργα και η μέγιστη ταχύτητα που έπρεπε κάποιος να τηρεί ήταν τα 40 χιλιόμετρα.

Ο εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση, σε δηλώσεις του τόνισε: «Δεν έχει καταθέσει ακόμη εξαιτίας της κακής ψυχολογικής του κατάστασης».

Το πρώτο βαγόνι του τρένου, που μετέφερε 280 επιβάτες, ανετράπη όταν εκτροχιάστηκε το τρένο και στη συνέχεια ανατράπηκαν άλλα τρία βαγόνια. Νεκρός είναι ένας 50χρονος άνδρας.