Διαδήλωση κατά της βρετανικής καταστολής στην... Τεχεράνη!

Διαδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον των σκληρών κατασταλτικών μέτρων που εφαρμόζουν οι βρετανικές δυνάμεις προγραμματίζουν για αύριο ιρανοί φοιτητές

1'

Διαδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον των σκληρών κατασταλτικών μέτρων που εφαρμόζουν οι βρετανικές αστυνομικές δυνάμεις προγραμματίζουν για αύριο Κυριακή ιρανοί φοιτητές στην Τεχεράνη.

Η διαμαρτυρία θα λάβει χώρα το μεσημέρι της Κυριακής μπροστά από την πρεσβεία της Βρετανίας στην Τεχεράνη «σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους καταπιεσμένους βρετανούς και κατά της τρομοκρατίας της αστυνομίας».

Άλλωστε ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ, κάλεσε την Τετάρτη το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να επέμβει προκειμένου η Βρετανία να σταματήσει τη χρήση βίας και να ακούσει τα αιτήματα των διαδηλωτών.

Η βρετανική πρεσβεία στην Τεχεράνη από την μεριά της απάντησε με μήνυμά της προς το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών με το οποίο ζητεί να πληροφορηθεί γιατί η Τεχεράνη δεν επέτρεψε την είσοδο στη χώρα ειδικού εισηγητή των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή