Ισραήλ: Εξετάζει την ένταξη Παλαιστινιακού κράτους στον ΟΗΕ

Συνεδριάζει σήμερα το ισραηλινό συμβούλιο ασφαλείας, υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, για να εξετάσει κυρίως τις στρατιωτικές συνέπειες...

1'

Συνεδριάζει σήμερα το ισραηλινό συμβούλιο ασφαλείας, υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, για να εξετάσει κυρίως τις στρατιωτικές συνέπειες του μελλοντικού παλαιστινιακού αιτήματος για ένταξη ενός παλαιστινιακού κράτους στον ΟΗΕ το Σεπτέμβριο, μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο.

Οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στη διάταξη ασφαλείας του στρατού, της αστυνομίας και της Σιν Μπετ, της υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας, που θα αναπτυχθούν για να αντιμετωπίσουν πιθανά βίαια επεισόδια που μπορεί να ξεσπάσουν στη Δυτική 'Όχθη κυρίως με αφορμή την ανακήρυξη ενός παλαιστινιακού κράτους.

Οι Παλαιστίνιοι θα ζητήσουν κατά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη την ένταξη ενός παλαιστινιακού κράτους, ελλείψει μιας σοβαρής προοπτικής για επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ.

Ο παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριάντ αλ-Μάλικι διευκρίνισε ότι ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς θα παρουσιάσει το αίτημα της ένταξης στις 20 Σεπτεμβρίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή