Συρία: Αποσύρεται ο στρατός από τη Λατάκεια

Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Συρίας ξεκίνησαν να αποσύρονται από τη Λατάκεια αφού έθεσαν τέρμα στη δράση αυτών που η κυβέρνηση αποκαλεί ένοπλες τρομοκρατικές...
1'

Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Συρίας ξεκίνησαν να αποσύρονται από τη Λατάκεια αφού έθεσαν τέρμα στη δράση αυτών που η κυβέρνηση αποκαλεί ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Η συριακή τηλεόραση μετέδωσε σήμερα ότι "οι δυνάμεις επιβολής του νόμου συνεχίζουν να απομακρύνουν τα οδοφράγματα που είχαν τοποθετήσει οι ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις στις διασταυρώσεις και στις διόδους του αλ Ραμλ.

Τουλάχιστον 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Λατάκεια από το Σάββατο όταν η συριακή κυβέρνηση ξεκίνησε την επιχείρηση καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην πόλη.

Στο στόχαστρο των δυνάμεων ασφαλείας μπήκε και ένας καταυλισμός παλαιστίνιων προσφύγων στο αλ Ραμλ με αποτέλεσμα σχεδόν οι μισοί του κάτοικοι να τον εγκαταλείψουν.

Η συριακή τηλεόραση μετέδωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν έναν αριθμό ενόπλων και απενεργοποίησαν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς και τις νάρκες που φέρεται ότι είχαν τοποθετήσει αυτές οι ομάδες στους δρόμους του αλ Ραμλ.

Ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον 1.790 πολίτες και 410 μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν σκοτωθεί από τα μέσα Μαρτίου όταν ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις για την απομάκρυνση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.