Ο γερμανικός Τύπος για Μέρκελ-Σαρκοζί

Στη χθεσινή συνάντηση που είχαν η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί χθες στο Παρίσι, αναφέρεται σήμερα σύσσωμος ο...

Ο γερμανικός Τύπος για Μέρκελ-Σαρκοζί
1'

Στη χθεσινή συνάντηση που είχαν η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί χθες στο Παρίσι, αναφέρεται σήμερα σύσσωμος ο γερμανικός Τύπος.

"Μέρκελ και Σαρκοζί ζητούν φρένο χρέους", τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η έγκυρη με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στο γερμανόφωνο χώρο, 'Sueddeutsche Zeitung' ('SZ‚). Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Γαλλία και Γερμανία θέλουν να ενισχύσουν τη δημοσιονομική πειθαρχία στην Ευρώπη, για να αποτρέψουν μελλοντικές κρίσεις χρέους".

"Μέρκελ και Σαρκοζί υπέρ της ευρωπαϊκής οικονομικής κυβέρνησης" είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της συντηρητικής εφημερίδας 'Frankfurter Allgemeine Zeitung' (‚FAZ‚).

Η οικονομική εφημερίδα 'Handelsblatt' έχει τίτλο "Ανοιχτός δρόμος για την ευρωπαϊκή οικονομική κυβέρνηση - Μέρκελ και Σαρκοζί δίνουν το καλό παράδειγμα".

Η Financial Times Deutschland "FTD" τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της "Γερμανική εντολή λιτότητας για την Ευρωζώνη" και προσθέτει ότι "Γερμανία και Γαλλία ζητούν από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης ισχυρότερη βούληση για λιτότητα".

Η "Bild" στο σχετικό δημοσίευμα έχει τίτλο "Γερμανία και Γαλλία σχεδιάζουν μια οικονομική κυβέρνηση της ΕΕ. Το ευρώ θα αποκτήσει τη δική του κυβέρνηση".

Το "Spiegel Online" στο δημοσίευμά του έχει τίτλο "Μεγάλα λόγια - μικρές πράξεις". Στο σχετικό δημοσίευμα εκτιμά ότι "μία κοινή οικονομική κυβέρνηση καλείται να στηρίξει το νόμισμα της Ευρώπης. Αλλά ευρωομόλογο και διεύρυνση του μηχανισμού σταθερότητας παραμένουν ταμπού. ".

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή