Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στην Ινδία

Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σήμερα σε όλη την Ινδία σε υποστήριξη ενός αυτόκλητου ακτιβιστή κατά της διαφθοράς, ο οποίος κάνει απεργία πείνας μέχρι...
1'

Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σήμερα σε όλη την Ινδία σε υποστήριξη ενός αυτόκλητου ακτιβιστή κατά της διαφθοράς, ο οποίος κάνει απεργία πείνας μέχρι θανάτου στη φυλακή, ζητώντας από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μανμοάν Σινγκ να βάλει τέλος στη διαφθορά.


Μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο 78χρονος Σινγκ απέρριψε την απεργία πείνας του Άννα Χαζάρε ως "πλήρως εσφαλμένη", προκαλώντας οργή καθώς βουλευτές της αντιπολίτευσης φώναζαν "ντροπή".

Ο 74χρονος Χαζάρε πραγματοποίησε σήμερα απεργία πείνας ενώ χιλιάδες υποστηρικτές του είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη φυλακή. Συνελήφθη χθες και μετά αρνήθηκε να φύγει από τη φυλακή όταν η κυβέρνηση διέταξε την αποφυλάκισή του.

Ο Χαζάρε απηχεί τις επιθυμίες εκατομμυρίων Ινδών, ζητώντας σκληρότερους νόμους κατά της διαφθοράς στην Ινδία. Πριν βγει από τη φυλακή ζητά να του επιτραπεί να επιστρέψει σε ένα πάρκο της πόλης όπου σχεδίαζε αρχικά να πραγματοποιήσει την απεργία πείνας του.


Οι διαδηλώσεις είναι μέρος της καθημερινής ζωής στις πόλεις της Ινδίας, μιας χώρας με πληθυσμό 1,2 δισεκατομμυρίου κατοίκων ο οποίος αποτελείται από πολλές κάστες, θρησκείες και τάξεις. Όμως οι αυθόρμητες και εκτεταμένες διαμαρτυρίες είναι σπάνιες και η κλίμακα της έκφρασης της δημόσιας οργής αυτή την εβδομάδα αιφνιδίασε την κυβέρνηση.