Στην Ισπανία ο Πάπας

Κατά την άφιξή του σήμερα στη Μαδρίτη για μια τετραήμερη επίσκεψη στη διάρκεια της οποίας πρόκειται να συναντήσει εκατοντάδες χιλιάδες προσκυνητών των...

Στην Ισπανία ο Πάπας
1'

Κατά την άφιξή του σήμερα στη Μαδρίτη για μια τετραήμερη επίσκεψη στη διάρκεια της οποίας πρόκειται να συναντήσει εκατοντάδες χιλιάδες προσκυνητών των Παγκόσμιων Ημερών Νεολαίας, ο Πάπας Βενέδικτος 16ος τάχθηκε υπέρ μιας οικονομίας που έχει ως επίκεντρο της «τον άνθρωπο» και όχι «το κέρδος».

Ο Πάπας έφτασε στο αεροδρόμιο Μπαράχας όπου τον υποδέχθηκαν ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος και η βασίλισσα Σοφία, πριν διασχίσει με το ειδικό όχημά του την ανθρωποθάλασσα προσκυνητών απ' όλο τον κόσμο που είχαν κατακλύσει την πόλη.


Η οικονομία δεν μπορεί να λειτουργεί ως μια αυτορυθμιζόμενη οικονομία. Ο άνθρωπος πρέπει να είναι στο κέντρο της οικονομίας, όπου δεν βρίσκεται το κέρδος, αλλά η αλληλεγγύη", δήλωσε ο Πάπας μιλώντας σε δημοσιογράφους μέσα στο αεροπλάνο.


"Αυτό επιβεβαιώνεται στην τρέχουσα κρίση (...) Η οικονομία δεν μπορεί να μετρείται με τη μεγιστοποίηση του κέρδους. Πρέπει να τεθεί στην υπηρεσία της προστασίας της εργασίας για όλους", πρόσθεσε ο Βενέδικτος 16ος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή