Πρώην γερουσιαστής εγκαταλείπει την Κολομβία λόγω απειλών

Η Κολομβιανή πρώην γερουσιαστής Πιεδάδ Κόρδομπα, κύρια μεσολαβητής στη διαδικασία απελευθέρωσης πολλών ομήρων που κρατούσαν οι αντάρτες της οργάνωσης...

1'

Η Κολομβιανή πρώην γερουσιαστής Πιεδάδ Κόρδομπα, κύρια μεσολαβητής στη διαδικασία απελευθέρωσης πολλών ομήρων που κρατούσαν οι αντάρτες της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), αποφάσισε να εγκαταλείψει τη χώρα εξαιτίας μίας «άμεσης» απειλής για τη ζωή της, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένα μέλος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Κολομβιανοί και Κολομβιανές για την Ειρήνη, που έχει δημιουργήσει η ίδια.

«Είπε ότι έλαβε πληροφορίες για μία επιχείρηση που έχει στόχο τη δολοφονία της», δήλωσε σε πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ο Ιβάν Σεπέδα, βουλευτής του αριστερού κόμματος του Εναλλακτικού Δημοκρατικού Πόλου.

Η Πιεδάδ Κόρδομπα έχει ήδη εγκαταλείψει την Κολομβία αρκετές φορές έπειτα από απειλές κατά της ζωής της.

Καμία πληροφορία δεν έχει δοθεί για το θέμα από επίσημη πηγή.

Η πρώην γερουσιαστής του κεντροαριστερού Φιλελεύθερου Κόμματος εργάστηκε από το 2007 ως μεσολαβήτρια σε περίπου 20 περιπτώσεις απελευθέρωσης ομήρων από τις FARC. Το Νοέμβριο του 2010 καθαιρέθηκε έπειτα από απόφασης της δικαιοσύνης η οποία υποστήριξε ότι υπερέβη το ρόλο της και παρείχε πληροφορίες στους αντάρτες.

Η Κόρδομπα ήταν πολιτική αγωγή σε μία υπόθεση τηλεφωνικών υποκλοπών και παρενόχλησης δικαστικών, πολιτικών και δημοσιογράφων στην οποία φέρεται ότι ενέπλεξε τον πρώην πρόεδρο της Κολομβίας Άλβαρο Ουρίμπε, καθώς η πρώην γερουσιαστής κατηγόρησε τις υπηρεσίες πληροφοριών που ελέγχονται άμεσα από την προεδρία.

Σύμφωνα με τον Σεπέδα οι απειλές για τη ζωή της είχαν αυξηθεί από τότε που ξεκίνησε η αντιπαράθεσή της με τον Ουρίμπε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή