Παραμένει μυστικό το θέμα της συζήτησης

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Μιανμάρ Τέιν Σέιν είχε για πρώτη φορά η αντιπολιτευόμενη Αούνγκ Σαν Σου Κι. "Χαίρομαι που τον συνάντησα και αισθάνομαι...
1'

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Μιανμάρ Τέιν Σέιν είχε για πρώτη φορά η αντιπολιτευόμενη Αούνγκ Σαν Σου Κι. "Χαίρομαι που τον συνάντησα και αισθάνομαι ενθαρρυμένη", τόνισε η τιμημένη με το Νόμπελ Ειρήνης Σου Κι.

Καμία πληροφορία δεν έχει διαρρεύσει για το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχαν για περίπου μια ώρα στο γραφείο του προέδρου στην πρωτεύουσα Ναϊπιτάου, όπου η Σου Κι προσεκλήθη για πρώτη φορά για να παραστεί σε ένα οικονομικό φόρουμ.

Χθες, οι κυβερνητικές εφημερίδες έγραψαν ότι ο πρόεδρος και η Σου Κι "ευχήθηκαν να συνεργαστούν για το εθνικό συμφέρον".

"Προσπάθησαν να βρουν κοινά σημεία προκειμένου να συνεργαστούν προς όφελος του έθνους και του λαού, παραμερίζοντας τις διαφορές τους", έγραψε η εφημερίδα New Light of Myanmar.

Μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου, η εξουσία πέρασε στα χέρια μιας "πολιτικής" κυβέρνησης, την οποία όμως ελέγχουν σε μεγάλο βαθμό οι στρατιωτικοί.

Η χθεσινή συνάντηση ανάμεσα στον πρώην πρωθυπουργό της χούντας και απόστρατο στρατηγό Τέιν Σέιν και τη Σου Κι, αποτελεί την πρώτη χειρονομία του νέου "πολιτικού" καθεστώτος για τη βελτίωση των σχέσεών του με τους αντιπάλους του.

Τον Ιούνιο, το καθεστώς ζήτησε από τη Σου Κι να σταματήσει την πολιτική της δράση, αλλά φαίνεται ότι από τότε άλλαξε στρατηγική.

Η Σου Κι, η οποία αφέθηκε ελεύθερη το Νοέμβριο ύστερα από επταετή κατ΄οίκον περιορισμό, συναντήθηκε δυο φορές τις τελευταίες εβδομάδες με τον υπουργό Εργασίας της νέας "πολιτικής" κυβέρνηση υποσχέθηκε να συνεχίσει το διάλογο μαζί της.