Λιβύη: Πλησιάζουν στην Τρίπολη οι εξεγερμένοι

Την κατάληψη των πόλεων Ζλιτάν και Ζαουίγια, που τους φέρνει πιο κοντά στην Τρίπολη, ανακοίνωσαν οι αντικαθεστωτικοί της Λιβύης την ώρα που ο Αμπντελσαλάμ...

Λιβύη: Πλησιάζουν στην Τρίπολη οι εξεγερμένοι
1'

Την κατάληψη των πόλεων Ζλιτάν και Ζαουίγια, που τους φέρνει πιο κοντά στην Τρίπολη, ανακοίνωσαν οι αντικαθεστωτικοί της Λιβύης την ώρα που ο Αμπντελσαλάμ Τζαλούντ, πρώην δεύτερος στην ιεραρχία του καθεστώτος Καντάφι, προσχώρησε στις δυνάμεις των εξεγερμένων.


Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου επιβεβαίωσαν προόδους των εξεγερμένων στη Ζαουίγια, 40 χλμ. δυτικά της Τρίπολης, αλλά δεν ήταν δυνατό να έχουν πληροφορίες από ανεξάρτητη πηγή για την πόλη Ζλιτάν, 150 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας.

Χθες το βράδυ, ο συνταγματάρχης Άχμεντ Όμαρ Μπάνι, στρατιωτικός εκπρόσωπος των εξεγερμένων, ανακοίνωσε πως ο Τζαλούντ "εγκατέλειψε την Τρίπολη και προσχώρησε στην εξέγερση".

Παράλληλα το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέστρεψε χθες 14 στρατιωτικούς στόχους στα περίχωρα της Τρίπολης.

Χιλιάδες κάτοικοι της πρωτεύουσας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ήδη μεγάλες διακοπές της ηλεκτροδότησης, προσπαθούν να διαφύγουν από το προπύργιο του καθεστώτος, το οποίο υφίσταται άνευ προηγουμένου πίεση μετά την κατάληψη της Ζαουίγια από τους εξεγερμένους, καθώς η Τρίπολη αποκλείεται έτσι από την κύρια οδό που την συνδέει με τον έξω κόσμο.

Εξάλλου η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε σήμερα ότι έστειλε μια ομάδα στην Τρίπολη και στις περιοχές που ελέγχονται από το καθεστώς στη δυτική Λιβύη, για να επισκεφθεί "τοποθεσίες που έχουν βομβαρδιστεί από το ΝΑΤΟ και στις οποίες φέρεται ότι έχουν σκοτωθεί άμαχοι καθώς και δύο φυλακές στην Τρίπολη".

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή