Γερμανία: «Ο Τραμπ είναι πιθανόν καλύτερος από την Κλίντον για την Ευρώπη»

Αμερικανικές εκλογές:«Ο Ντόναλντ Τραμπ θα γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ, ο κόσμος αντιδρά σοκαρισμένος ή με αποτροπιασμό, αλλά υπάρχουν και πλεονεκτήματα», δήλωσε ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός της Βαυαρίας Εντμουντ Στόιμπερ σε συνέντευξή του στο περιοδικό Focus, στην οποία εξηγεί τι θα μπορούσε να αλλάξει τώρα στην Ευρώπη.
Γερμανία: «Ο Τραμπ είναι πιθανόν καλύτερος από την Κλίντον για την Ευρώπη»
1'

Ήταν ένας σκληρός προεκλογικός αγώνας από τον οποίο τελικά βγήκε νικητής ο Ντόναλντ Τραμπ και από γερμανικής απόψεως πολλά φαντάζουν αβέβαια. Η καγκελάριος Μέρκελ διατύπωσε όρους για τη συνεργασία μαζί του και ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαιερ ζήτησε από τον Τραμπ να αποσαφηνίσει άμεσα τις απόψεις του για την εξωτερική πολιτική, αλλά «για την Ευρώπη η εκλογή αυτή θα είναι μια πραγματική αλλαγή», είπε ο Στόιμπερ στο γερμανικό περιοδικό.

Ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα πάψουν να είναι η παγκόσμια αστυνομία και η Ευρώπη θα πρέπει να αναλάβει περισσότερες ευθύνες από πριν.

Συγκεκριμένα αυτό σημαίνει κατά τον Στόιμπερ ότι οι χώρες-μέλη της Ε.Ε. θα πρέπει να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες, διότι η «ομπρέλα προστασίας των ΗΠΑ» θα γίνει πιο λεπτή και «η Ευρώπη θα πρέπει να προασπίσει τα συμφέροντά της - αλλά και την προσφυγική κρίση θα πρέπει η Ευρώπη να την αντιμετωπίσει απολύτως μόνη της», όπως τόνισε.

«Τις σχέσεις με τη Ρωσία ο Τραμπ θα προσπαθήσει να τις ρυθμίσει σε ένα προσωπικό επίπεδο», είπε επίσης ο Βααυρός πολιτικός και «αυτό μπορεί να πετύχει, μπορεί και όχι».

Στο ερώτημα εάν είναι καλύτερη η εκλογή Τραμπ ως προέδρου, επειδή δια της αναθερμάνσεως των σχέσεων με τη Ρωσία δημιουργεί ελπίδες για να δοθεί ένα τέλος στη διαμάχη για την Ουκρανία, ο Σόιμπερ απάντησε: «Δεν μπορεί κανείς φυσικά ακόμα να το πει με βεβαιότητα, αλλά είναι δυνατόν».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
20:10ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Χαλκίδα

20:10ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Χαλκίδα