Μαίνονται οι μάχες στη Λιβύη

Συγκρούσεις βρίσκονται σε εξέλιξη σε μια περιοχή λίγο νότια της Τρίπολης στη Λιβύη όπου "ενδέχεται" να κρύβεται ο Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε αξιωματούχος...
1'

Συγκρούσεις βρίσκονται σε εξέλιξη σε μια περιοχή λίγο νότια της Τρίπολης στη Λιβύη όπου "ενδέχεται" να κρύβεται ο Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε αξιωματούχος των εξεγερμένων. Οι εξεγερμένοι πιστεύουν ότι ο συνταγματάρχης εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρωτεύουσα ή σε κάποιο από τα προάστιά της και κρύβεται, σύμφωνα με τον ίδιο.


Στο μεταξύ, σφοδρά πυρά ακούγονταν σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο Rixos στην πρωτεύουσα της Λιβύης, όπως μετέδωσαν ανταποκριτής του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερς και του Γαλλικού Πρακτορείου στην Τρίπολη.

Ο δημοσιογράφος του Ρόιτερς ανέφερε ότι ακούγονται πυρά όπλων μικρών διαμετρημάτων αλλά και αντιαεροπορικά πυροβόλα, που χρησιμοποιούνται και από τις δύο πλευρές για να πλήττονται στόχοι στο έδαφος. Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι χρησιμοποιούνταν επίσης εκτοξευτές οπλοβομβίδων, όλμοι και άλλα βαρέα όπλα.

Μια ομάδα περίπου τριάντα ξένων δημοσιογράφων παραμένει στο ξενοδοχείο καθώς εμποδίζεται να βγει από αυτό από ενόπλους πιστούς στον συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι τις τελευταίες τέσσερις ημέρες. Οι δημοσιογράφοι βρίσκονται στην πλειοψηφία τους στον πρώτο όροφο του ξενοδοχείου, περίπου 1 χλμ. από το αρχηγείο του Καντάφι.

Οι περισσότεροι από τους ενόπλους που παραμένουν πιστοί στον Καντάφι έχουν πάντως εξαφανιστεί από το ξενοδοχείο όπου βρίσκονται οι δημοσιογράφοι μετά την πτώση του αρχηγείου του συνταγματάρχη, του κτιριακού συγκροτήματος Μπαμπ αλ Αζιζίγια.

Διαβάστε επίσης: Ανένδοτος παραμένει ο Καντάφι