Πακιστάν: 71 άτομα «χάθηκαν» στις πλημμύρες

Στους 71 έφθασε ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες που έπληξαν την επαρχία Χάιμπερ Πακτούνχβα...
1'

Στους 71 έφθασε ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες που έπληξαν την επαρχία Χάιμπερ Πακτούνχβα, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος σήμερα.

Στο έλεος του καιρού βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη η ευρύτερη περιοχή της Κοχιστάν, περίπου 180 χλμ. βόρεια του Ισλαμαμπάντ. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν τις πλημμύρες, ενώ οι βροχές των μουσώνων είχαν ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση του ποταμού Κάντια, παρασύροντας τουλάχιστον 30 σπίτια στο χωριό Γκαμπριγιάλ.

Ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της επαρχιακής υπηρεσίες αντιμετώπισης καταστροφών, Άντναν Χαν, οι κάτοικοι της περιοχής ανέσυραν 33 σορούς ενώ 38 άνθρωποι αγνοούνται.

Όπως ανέφερε ο Ιμτιάζ Χουσέινοι, ανώτερο στέλεχος της αυτοδιοίκησης, γέφυρες και δρόμοι έχουν καταστραφεί, δυσχεραίνοντας το έργο των διασωστών. «Προσπαθούμε να μεταφέρουμε βοήθεια με στρατιωτικά ελικόπτερα στους εκτοπισμένους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η περιοχή είχε πληγεί με σφοδρότητα από τις πλημμύρες του 2010, στις οποίες καλύφθηκε από νερό σχεδόν το εν πέμπτον της έκτασης του Πακιστάν, εκτοπίσθηκαν 18 εκατ. άνθρωποι και έχασαν τη ζωή τους πάνω από 2.000.