«Ο Καντάφι συνεχίζει να αποτελεί απειλή»

Ο Καντάφι εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για τους Λίβυους και όλον τον κόσμο, δήλωσε σήμερα από το Κατάρ ο επικεφαλής του λιβυκού Εθνικού Μεταβατικού...

«Ο Καντάφι συνεχίζει να αποτελεί απειλή»
1'

Ο Καντάφι εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για τους Λίβυους και όλον τον κόσμο, δήλωσε σήμερα από το Κατάρ ο επικεφαλής του λιβυκού Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

Μιλώντας σε συνάντηση στη Ντόχα των υπουργών Άμυνας των χωρών που στηρίζουν την εξέγερση εναντίον του Καντάφι, ο Μουσταφά Αμπντελτζαλίλ ζήτησε από το ΝΑΤΟ να συνεχίσει να υποστηρίζει το κίνημα.

"Ζητώ από το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους του να επιμείνουν στην προστασία μας από αυτόν τον τύραννο", είπε χαρακτηριστικά ο Αμπντελτζαλίλ.

Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ανακοίνωσε ότι δεν διαθέτει αξιόπιστες πληροφορίες για το πού βρίσκεται ο Καντάφι.

Την ίδια ώρα το ΝΑΤΟ, με σημερινή του ανακοίνωση, το ΝΑΤΟ δήλωσε πως τα μαχητικά αεροσκάφη του έπληξαν τη γενέτειρα του Μουαμάρ Καντάφι, τη Σύρτη, καθώς οι δυνάμεις που αντιτίθενται στον πρώην ισχυρό άνδρα της Λιβύης πλησιάζουν απειλητικά στην παραλιακή πόλη.

«Τις τελευταίες 72 ώρες έχουμε εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Σύρτης, όπως και σήμερα, επειδή παραμένει μία απειλή για τον άμαχο πληθυσμό» δήλωσε αξιωματούχος του ΝΑΤΟ.

«Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά τι συμβαίνει στη Σύρτη, επειδή ξέρουμε πως υπάρχουν κατάλοιπα του καθεστώτος που βρίσκονται εκεί» πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, οι δυνάμεις που μάχονται εναντίον του Καντάφι πλησιάζουν στη Σύρτη, λέγοντας ότι θα την καταλάβουν διά της βίας, εάν οι διαπραγματεύσεις οδηγηθούν σε αδιέξοδο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή